Styling

Een mooi verzorgde tuin, ook na de zomer

27 september 2018

In het voorjaar en de zomer zijn veel mensen in de tuin bezig. Met zomerse temperaturen en wat zonnestralen is tuinieren ook een heerlijke klus. Maar zodra de herfst begint aan zijn intrede, wordt het onderhouden van de tuin vaak wat minder. Het is eerder donker en de temperatuur daalt. Hoe zorg je ervoor dat de tuin er toch netjes bij ligt gedurende het najaar en de winter?

Basis bijhouden

Blijf het gras wel maaien in de herfst, het kan namelijk nog flink groeien. Het ziet er veel netter uit als het bijgehouden wordt. Wanneer je een groter gazon hebt, kun je met een zitmaaier regelmatig even een rondje maken. Ook maai je direct de bladeren mee die op het gras liggen, op deze manier ziet het gazon er al een stuk beter uit.

Ook het onkruid kan in het najaar stug doorgroeien, en dit kan er onverzorgd uit zien. Verwijder daarom regelmatig even het onkruid, het oogt direct wat meer verzorgd. Na een hevige herfststorm kan er van alles op het terras liggen, even met de bezem erover heen maakt al een heel verschil. Ook het grind regelmatig harken zorgt voor een verzorgde uitstraling. Als de basis maar netjes is.

Decoratie

In de zomer is iedereen veel buiten te vinden. Het terras staat vaak vol met bloeiende planten, en allerlei gezellige decoratie. In het najaar en in de winter is het vaak veel minder sfeervol. Toch kun je op verschillende manieren de tuin gezellig maken voor de komende periode. Zo kun je wat pompoenen ter decoratie neerleggen, de warme kleuren passen helemaal bij de herfst. Ook kun je wat winterkaarsen buiten op de tafel neerzetten, sommige avonden hebben nog een prima temperatuur. Of misschien heb je wel een houtkachel in de tuin staan. Ook dennenappels passen helemaal bij de herfst, deze kunnen leuk zijn in een mand. Ook kun je op zoek gaan naar planten die in de herfst bloeien, op deze manier heb je ook in het najaar nog veel plezier van de tuin. Denk er trouwens aan om je tuinmeubelen op te bergen of te bedekken als deze niet goed tegen het winterweer kunnen.

Je vindt misschien ook leuk