Uncategorized

Het monteren van een plissé hordeur

1 oktober 2018

Niets is vervelender dan wespen en andere vliegende insecten in uw huis te hebben rondvliegen. Met een plissé hordeur kunt u er snel iets aan doen. een plissé hordeur is eenvoudig zelf op te meten en te plaatsen, hieronder leggen wij uit hoe.

Opmeten van uw deur of raam

De eerste stap die u moet ondernemen is het meten en doorgeven van uw deur- en/of raam.

Bij het samenstellen van een plissé hordeur is het belangrijk dat u alle maten goed opmeet, met deze eenvoudige stappen heeft u dat zo gedaan.

  • Als u een plissé hordeur wilt installeren is het belangrijk om te kijken of u de hordeur wilt hangen in de dag of op de dag. bij in de dag wordt de hordeur in het kozijn gemonteerd. Bij op de dag komt de hordeur vaak op de muur naast het kozijn gemonteerd, zodat de hordeur het hele kozijn overlapt. De in de dag methode is in Nederland het populairst.
  • In de dag: meet in dit geval de breedte en hoogte van de deuropening op. Let op dat bij een hefschuifpui de onderdorpel vaak afloopt en dat u hier een schuine dorpelprofiel voor moet bestellen
  • Op de dag: meet de breedte van de deuropening op en tel hier totaal 4 cm bij op (2 cm links en 2 cm rechts). Voor de hoogte meet u vanaf de vloer tot de onderzijde van de bovenste kozijnstijl en tel hier 6 cm bij op, indien u geen 6 cm heeft, telt u de beschikbare ruimte boven bij de hoogte op.

Monteren van uw hordeur

Als u uw plissé hordeur heeft ontvangen is het tijd om uw hordeur te monteren, met deze stappen kunt u dat zelf doen.

  • Houd voor het monteren de hordeur even op zijn plaats om te kijken of alles goed past.
  • Plaats de bovengeleider in het kozijn en schroef deze vast. Indien er montagetape bij is besteld hoeft u de bovengeleider alleen maar vast te plakken.
  • verwijder de beschermfolie van de plakstrip van de ondergeleider. Plak deze vervolgens vast onder in het kozijn en zorg dat deze in één lijn met de bovengeleider bevestigd wordt.
  • Klik de bevestigingsclips gelijkmatig verdeeld in de achterzijde van de cassette en verwijder de beschermfolie van de bevestigingsclips.
  • Plaats de cassette in de bovengeleider met de sticker UPSIDE naar boven. Zet de onderkant op de ondergeleider en druk de plissé hordeur vervolgens goed tegen het kozijn.
  • Indien u de bevestigingsclips nog vast wilt zetten met schroeven trek dan met een korte ruk de cassette los van de bevestigingsclips en schroef deze hierna vast.
  • Plaats de vliegendeur terug in de boven en ondergeleider en klik deze vast op de bevestigingsclips. Uw plissé hordeur is nu klaar voor gebruik.

In de wintermaanden heeft u vaak geen hordeur nodig, de deuren zullen dan meestal toch niet open staan en er zijn weinig insecten in de lucht. Uw plissé hordeur is dan ook makkelijk te demonteren dankzij de bevestigingsclips. Als het weer warmer wordt heeft u de hordeur zo weer geïnstalleerd.

Je vindt misschien ook leuk