Uncategorized

De trend van dit moment: zwarte binnendeuren

26 oktober 2021

Je ziet tegenwoordig in steeds meer huizen de trend terug: zwart! Van badkamers en keukens met zwarte kranen en deuren, tot het toilet die zijn voorzien een zwarte fontein, kraan en zwart hangend toilet. Ook de binnendeuren zijn alweer langere tijd razend populair in de zwarte kleuren, hierbij wordt gewerkt met zwarte kozijnen in combinatie met glas. De look zie je terug in zowel moderne als oude huizen en wordt veelal gecombineerd met visgraatvloer. Ben je ook van plan om je deuren te vervangen voor zwarte binnendeuren? In dit artikel geven we je enkele tips! 

Kozijnen

Ga je in een nieuw huis voor zwarte binnendeuren of wil je de huidige deuren vervangen? Het kozijn is de basis waar de deur in gemonteerd moet worden. De standaard zwarte binnendeuren met glas zijn in de bouwmarkten gelukkig zowel verkrijgbaar voor stompe deuren als opdekdeuren. Wat belangrijk is voordat je de deuren monteert, is om ervoor te zorgen dat je kozijnen ook compleet zwart gemaakt zijn. Je wilt immers niet jouw gloednieuwe zwarte deur in een vaak wit (of vergeeld) kozijn monteren. Heb je een stalen kozijn? Zorg dan dat je voor het lakken werkt met een goede primer zodat de verf goed blijft hechten en er niet afbladert bij een stootje. Houd verder rekening met de afwerking van de deur die je gaat kopen. Zorg dat het kozijn matcht met de glansafwerking of juist matte afwerking van de deur.

Kunststof, hout of staal?

Het materiaal van de deuren is van groot belang op je keuze. Kunststof, hout en staal zijn de meest gangbare materialen waarin zwarte binnendeuren te verkrijgen zijn. Het voordeel van de houten en kunststofdeuren is het gewicht, deze zijn uitstekend te monteren in bijvoorbeeld een standaard opdekkozijn. Wil je voor een stalen deur gaan? Dan kan de deur te zwaar worden voor het kozijn waardoor je echt meer naar een maatwerk deur moet gaan kijken. Wil je voor nog meer luxe gaan? Dan kan een stalen taatsdeur in het zwart een absolute eye-catcher in jouw kantoor of huiskamer worden. Stalen deuren zijn wat zwaarder en daardoor ook robuuster, dit geeft een huis net even wat extra’s mee!

Maatwerk deuren

Heb je afwijkende kozijnmaten? Wil je iets origineels? Of bijvoorbeeld ambachtelijke kwaliteit? Dan is het verstandig om te kiezen voor stalen binnendeuren op maat. Een goede partner voor een stalen maatwerk binnendeur is bijvoorbeeld Indoorsteel. Met een deur op maat heb je volledige vrijheid in de looks van je deur, hoeveel panelen wil je, welke handgreep en welk type scharnier? Bovendien kan ook het complete kozijn op maat gemaakt worden waardoor je volledig ontzorgd wordt met een kwalitatieve maatwerk oplossing.

Je vindt misschien ook leuk