Vloeren

De voordelen van hout op maat

14 oktober 2021

De voordelen van hout op maat

Wie wil er nu niet een woning die er qua interieur stijlvol, netjes en eigentijds uitziet? De vraag stellen is hem beantwoorden: iedereen wil dat! Door je interieur met hout af te werken of zelf houten meubels te maken, kun je je woonkamer, zolder of slaapkamer enorm opknappen. Om die reden zijn er steeds meer doe-het-zelvers die ervoor kiezen om hout op maat van CanDo te kopen om hun woning mooier te maken. Vanwaar deze trend? Wat zijn de voordelen van maatwerk hout kopen om je interieur mooier te maken? In deze blog zetten we alle mooie kenmerken van maatwerk hout op een rijtje. Kies ook voor het investeren in je eigen toekomst en maak je woning een stuk mooier met houtplanken op maat!

Hout op maat is materiaal dat duurzaam en stijlvol is!

Wie gebruikmaakt van hout als basismateriaal voor verbouwingen, afwerkingen en het maken van meubels thuis, kiest voor een materiaalsoort die niet alleen duurzaam is, maar ook enorm stijlvol. Hout is materiaal dat lang meegaat, zeker als je ervoor kiest om hardhout op maat te gebruiken. Een bijkomende prettige eigenschap van hout is daarbij het feit dat dit materiaaltype CO2 absorbeert en uit de lucht filtert. Veel mensen weten dit niet, maar het maakt hout tot een extra fijn materiaal, omdat het de lucht dus zuivert.

Nog los van het duurzame karakter van hout, is het fijn dat hout zorgt voor een stijlvolle, intieme en landelijke sfeer in huis. Sfeer is natuurlijk wat iedereen in zijn of haar woning wil hebben. Door te kiezen voor hout als basismateriaal, is dat een fluitje van een cent en creëer je snel een interieur dat gezellig en romantisch is!

Hout als materiaal is goed betaalbaar

Een van de grote voordelen van hout op maat gebruiken, is de betaalbaarheid. Hout is betaalbaar als materiaal en zorgt voor een ultieme sfeer in huis. Natuurlijk kun je ook kiezen voor het gebruik van kunststof, maar dan ben je vaak duurder uit dan wanneer je maatwerk hout koopt. Alleen al om die reden is hout op maat van CanDo kopen een slimme keuze! Je bespaart er geld mee, terwijl je tegelijk profiteert van de stijlvolle looks en de duurzaamheid van het hout. 

Je bepaalt zelf de vormgeving en het ontwerp

Een van de grootste voordelen van hout planken op maat kopen, is dat alles mogelijk is. Of je nu planken zoekt van 9 mmm dikte in grote formaten, of triplex nodig hebt van enkele millimeters dikte: het is allemaal mogelijk! Laat je verrassen en kies ook voor de vele mogelijkheden die er zijn als je maatwerk hout zoekt!

Bron: jouwinboedel.nl

Je vindt misschien ook leuk