Uncategorized

Hoe vaak maak jij je huis schoon?

11 november 2021

Opruimen en schoonmaken. De meesten van ons zitten hier elke dag mee. Eén van de beste redenen om niet schoon te hoeven maken is wanneer je niets vies maakt, zo simpel is het.  Natuurlijk is dit niet realistisch. In deze blog bespreken we verschillende mogelijkheden om jouw huis netjes te maken en te houden. Zeker wanneer je het lastig vindt om hier de goede keuzes in te maken, kan deze blog je helpen.

De vloer

Zeker wanneer je dagelijks thuis bent, ontkom je vaak niet aan vuil en stof op je vloer. Zelfs wanneer je je schoenen uittrekt, zul je zien dat er iedere dag weer geveegd kan worden. Natuurlijk hebben de meeste mensen tegenwoordig een stofzuiger. Om je huis op het eerste oog schoon te houden is een veeg schone vloer een must voor ieder huishouden. Afhankelijk van je gezinssituatie is het handig om dit nagenoeg iedere dag te controleren en / of bij te werken.

Het toilet

Ook dit is voor de meeste mensen een zeer belangrijk onderdeel wanneer het gaat om de hygiëne. Vooral de wc bril en de pot dienen schoon te zijn. Het is in principe ook een kleine moeite. Met wat sop en een doekje kom je vaak een eind. Zeker wanneer je het dagelijks bijhoudt is het een fluitje van een cent.

De wasmachine

Dit is na de stofzuiger toch één van de meest gebruikte apparaten wanneer het gaat om het schoonmaken in huis. Het gaat in dit geval natuurlijk voornamelijk om textiel. Het is natuurlijk logisch, maar het is altijd verstandig om genoeg was op te sparen in zoverre dat je er een hele trommel mee kunt vullen. Daarnaast is het verstandig om de temperatuur wat lager te houden, om ook aan het milieu te denken.

Kasten en planken

Deze categorie hoort eigenlijk bij de overige zaken. Het hoeft niet dagelijks en de meeste mensen zullen dit dan ook niet doen. Toch is het natuurlijk nodig om af en toe een stofdoek over dit soort dingen te halen. Het kan zeker geen kwaad om wekelijks te kijken hoe het er voor staat met het stofgehalte. Wanneer je het bijhoudt met een veer of pluim is het vaak gebeurt voor je het weet.

Buiten

Natuurlijk is dit niet in je huis, maar voor velen is het wel iets wat bij je huis hoort. Ook deze categorie is er één welke je niet dagelijks bekijkt. Toch is het belangrijk om in de gaten te houden. Zeker omdat dit de eerste aanblik is wanneer je thuiskomt of bezoek ontvangt. Zijn je vlonder en terrastegels weer spik en span? Dan kun jij weer een tijdje vooruit.

Je vindt misschien ook leuk