Uncategorized

Acrylaat platen geven het interieur van uw nieuwbouwwoning een modern uiterlijk

16 november 2021

De kunststof acrylaat wordt de laatste jaren steeds meer toegepast in het interieur van  nieuwbouwwoningen. Acrylaat, ook wel PMMA of Plexiglas genoemd, heeft namelijk een elegante uitstraling en beschikt over een aantal eigenschappen die veel voordelen bieden. Zo is acrylaat ongeveer 25 keer zo sterk als glas bij gelijke dikte. Dit beperkt het risico op breuk aanzienlijk en daarmee wordt de veiligheid vergroot. Daarnaast is PMMA licht van gewicht wat een groot voordeel is bij eventuele constructieve toepassingen en tijdens transport en installatie. Echter het meest kenmerkende van acrylaat is zijn grote lichtdoorlaat. Met een lichtdoorlaat van ongeveer 92% overtreft deze unieke kunststof zelfs de helderheid van glas. Vandaar dat transparante acrylaat platen veelvuldig worden toegepast. Maar de mogelijkheden zijn groter, want naast de transparante uitvoeringen is acrylaat plaat ook beschikbaar in vele kleuren, satijn uitvoeringen en andere modificaties. Een compleet overzicht van alle mogelijkheden kunt u vinden op vinkkunststoffen.nl.

Acrylaat plaat, bij uitstek geschikt voor interieurtoepassingen

Belangrijke redenen dat acrylaat veel wordt toegepast voor het interieur van woningen zijn het lichte gewicht, de chique uitstraling, de vele uitvoeringen waarin het verkrijgbaar is en de vormvrijheid bij ontwerpen. Doordat Acrylaat verkrijgbaar is in vele modificaties, op vele manieren te bewerken is en daarbij ook warm vervormd kan worden, heeft de ontwerper bijna onbegrensde mogelijkheden bij het realiseren van zijn creatieve ideeën. De ontwerper heeft een daarbij een breed scala aan productmogelijkheden tot zijn beschikking. Want acrylaat is te verkrijgen in veel verschillende uitvoeringen, variërend van transparant, gekleurd, glass look, gesatineerd, gespiegeld, gestructureerd tot ingelegd met speciale materialen.

Binnen het uitgebreide acrylaat assortiment zijn de productgroepen Dual Satin, acrylaat spiegelplaat, acrylaat Signature en Acrylic Couture de paradepaardjes. Zo hebben acrylaat Signature en Acrylic Couture bijzondere inlays van textiel, koperdraad, edelmetaaldeeltjes of donsveertjes. Deze geven de panelen een unieke luxueuze uitstraling en daarom worden ze vaak toegepast in bijvoorbeeld wanden, kasten of de huisbar. Het lichte gewicht en het kleinere breukrisico zijn twee grote voordelen van acrylaat spiegelplaten ten opzichte van glazen spiegels. De meest gebruikte acrylaat spiegeluitvoering is zilver, maar daarnaast behoren er 11 andere kleuren tot het standaard assortiment. Dual Satin platen zijn aan beide zijden heel geraffineerd gematteerd en hebben daardoor de uitstraling van “matglas”. Dit gecombineerd met een mooie zachte, diffuse lichtopbrengst. Het materiaal leent zich bij uitstek voor scheidingswanden, verlichting, meubilair, vitrines en accessoires. Het speciale oppervlak voorkomt bovendien ongewenste lichtschitteringen en -weerkaatsingen en is praktisch ongevoelig voor vette vingers.

Je vindt misschien ook leuk