Vakantie

De droom: verhuizen naar het buitenland

13 juni 2019

Een verhuizing naar het buitenland, een droom voor velen, maar waarom is het zo aantrekkelijk?

Een vakantiegevoel voor altijd

Als je op vakantie bent hoef je helemaal niets. Alleen maar te ontspannen en te genieten. Dat gevoel zou je altijd wel willen hebben. Waarom geen huis kopen op deze vakantiebestemming? Is wat je denkt. Dat kun je doen, maar vergis je niet.

Een huis kopen en verhuizen naar het buitenland is anders dan een vakantie vieren. We gaan ervan uit dat er geen geldboom in je tuin groeit, dus zul je moeten werken als je eenmaal verhuisd bent. De vakantiebestemming wordt je woon- en werkplaats. Alle bijzondere plekken worden jou dagelijks bestaan.

Rooskleurig

Elke morgen wakker worden op je favoriete plek, niets is heerlijker dan dat. Maar vergeet niet om ook realistisch naar het rooskleurige plaatje te kijken. Als je verhuist naar het buitenland zeg je het leven in Nederland vaarwel. Niet meer zomaar een spelletjesavond met vrienden, niet zomaar op de koffie bij je ouders en niet zomaar een frikadel speciaal bij de friettent op de hoek. De rooskleurige kant zegt dat je een beter leven start, waar het klimaat beter is, het tempo lager ligt en het dagelijks bestaan eenvoudiger is. Als je de voor- en tegens op de weegschaal legt en deze is nog enigszins in balans, dan kun je gaan denken een stap te zetten richting een verhuizing.

Niet de eerste, de beste

Je doet er verstandig aan om niet de eerste de beste vakantiebestemming te kiezen om naartoe te verhuizen. Bezoek een favoriete bestemming vaker, leer de plaatselijke bevolking kennen en ga eens in het naseizoen. Ben je meerdere malen geweest en ben je nog steeds in de wolken? Dan zou dit wel eens de ideale bestemming kunnen zijn om te gaan wonen.

Leer de taal

De eerste stap die je moet nemen als je naar het buitenland wilt verhuizen, is het leren van de taal. Een taalbarrière is lastig, zeker als het je woonplaats betreft. Bovendien toon je dat je welwillend bent en dat is nooit weg.

De stap gezet en op zoek naar praktische tips bij een internationale verhuizing? Lees dan verder op Alive & Living

Je vindt misschien ook leuk