Vakantie

Waar rekening mee houden bij een huis kopen Portugal? 

25 november 2019

Door de jaren heen hebben heel wat mensen ervoor gekozen om een vakantie te ondernemen naar Portugal. Dit niet alleen omwille van het mooie weer, maar ook omdat dit land op cultureel vlak heel wat moois te bieden heeft. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat heel wat mensen op een zeker ogenblik hun hart aan Portugal hebben verloren. Een huis kopen Portugal is mede daardoor de voorbije jaren stelselmatig populairder geworden. Overweegt u het ook om bijvoorbeeld een tweede huis in Portugal te kopen? In dat geval is het altijd interessant om even grondig de informatie door te nemen welke is terug te vinden hier op deze pagina! 

Hoe duur is een huis kopen Portugal? 

Heel wat mensen die van plan zijn om een woning in Portugal aan te schaffen doen dit omdat ze graag over een buitenverblijf in zuiderse oorden willen beschikken. Dat is echter niet de enige reden. Het is bovendien namelijk eveneens zo dat ervoor een tweede woning in Portugal heel wat fiscale voordelen gelden. Sterker nog, Portugal biedt opvallend veel fiscale voordelen voor buitenlandse investeerders in vastgoed. Zo geldt er in dit land bijvoorbeeld geen belasting op het pensioen dat u ontvangt. Voorwaarde hiervoor is wel dat u per jaar minstens 184 dagen in Portugal dient te verblijven. Kopers die woonachtig zijn buiten de Europese Unie kunnen bovendien ook een zogenaamd gouden visum in de wacht slepen. Dit echter uitsluitend op voorwaarde dat het vastgoed een waarde heeft van minstens 500.000 euro. De open mentaliteit die Portugal voor haar vastgoedmarkt heeft gehanteerd heeft in ieder geval gezorgd voor een stevige, economische groei.

Een huis kopen Portugal is mede door de enorme populariteit vanuit het buitenland door de jaren heen ook aanzienlijk duurder geworden. Ten tijde van de economische crisis die het land trof in 2008 was het mogelijk om echte koopjes op de Portugese vastgoedmarkt te doen. Tegenwoordig is dat heel wat minder het geval. Betekent dit dat alleen de gefortuneerde buitenlanders nog over de mogelijkheid beschikken om vastgoed te kopen in Portugal? Zeker niet. Wanneer u goed zoekt is een betaalbaar huis kopen Portugal nog steeds mogelijk. Een bekende regio op dit vlak is de zogenaamde Zilverkust. Hier kunt u nog perfect een riante villa kopen voor een prijs van rond de 200.000 euro. Best mooi toch? 

De fiscale voordelen bij een huis kopen Portugal 

Een belangrijke reden voor veel mensen om over te gaan tot een huis kopen Portugal schuilt ook in de vele fiscale voordelen waarop u kunt rekenen. Zo vindt er geen belasting plaats op het pensioen wanneer u 184 dagen per jaar of meer in het land verblijft en is er zoals eerder reeds aangegeven ook het gouden visum voor niet Europeanen. Dit speciale visum maakt het voor hen mogelijk om zich permanent in Portugal te vestigen. Bovendien is het ook nog eens zo dat er een speciale wet in het leven is geroepen voor particulieren die hun eigendom in Portugal verhuren als vakantiewoning. Zij dienen nu slechts 8,75 procent belastingen te betalen in plaats van de 28 procent die voorheen werd aangerekend. Ook dit heeft ervoor gezorgd dat een huis kopen Portugal voor veel buitenlanders extra interessant is geworden. Hou er tot slot ook nog eens rekening mee dat er in Portugal niet zoiets bestaat als successierechten op een tweede verblijf in tweede lijn. Het mag dan ook duidelijk zijn, er zijn absoluut heel wat interessante (fiscale) voordelen verbonden aan een huis kopen Portugal.

Easy Living Portugal maakt betaalbaar wonen met een sociaal karakter en privacy mogelijk.

Je vindt misschien ook leuk