Uncategorized

Besparen bij een verbouwing

4 maart 2016

Een verbouwing kun je zo duur maken als je zelf wilt, wordt vaak gezegd. Natuurlijk zijn er bepaalde kosten waar je niet onderuit komt. Gelukkig zijn er ook genoeg zaken waar je op kunt besparen. Wij geven je graag een aantal tips.

Meerdere offertes

Ga nooit akkoord met de eerste de beste offerte. Vraag meerdere offertes op om verschillen in prijzen te ontdekken. Je ziet zo direct of een aannemer absurde prijzen vraagt. Hierdoor heb je ook meteen een goede onderhandelingspositie. Let erop dat de prijzen meestal exclusief btw zijn.

Huishoudboekje

Houd een huishoudboekje bij. Zo weet je precies wat je in- en uitgaven zijn en hoeveel je nog kunt besteden. Je budget wordt op deze manier niet zo snel overschreden.

Onverwachte uitgaven

Houd rekening met onverwachte uitgaven. Calculeer deze vooraf in. Op deze manier voorkom je dat je straks meer moet betalen dan je kunt. Vraag eventueel een specialist om mee te kijken naar je begroting.

Speel zelf voor aannemer

Ben je een beetje handig aangelegd? Je kunt ook zelf de functie van aannemer op je nemen. Hiervoor is het vooral belangrijk dat je de tijdsplanning goed in de gaten houdt. Tijd is immers geld. Loopt een onderdeel vertraging op? Dan kom je alweer in de problemen met het volgende onderdeel.

Kijk goed rond

Bij het kopen van materialen, meubels en verdere inrichting loont het om je ogen de kost te geven. Houd in de gaten wanneer bepaalde producten in de aanbieding zijn bij de bouwmarkt. En kijk eens op Marktplaats voor bijvoorbeeld restpartijen.

Valt de verbouwing toch duurder uit dan het bedrag dat je gespaard had? Of heb je geen spaargeld achter de hand? Er zijn verschillende manieren om een verbouwing te financieren, bijvoorbeeld met een persoonlijke lening van een kredietverstrekker als Findio. Verdiep je in de mogelijkheden om je gewenste verbouwing te financieren!

Je vindt misschien ook leuk