Sfeer

Wat zijn relatiegeschenken?

26 mei 2016

Om te zorgen dat je een goede band blijft houden met je klanten of leveranciers geef je wellicht wel een relatiegeschenk, maar wat is een relatiegeschenk? Een relatiegeschenk is een cadeau of gift dat vaak aan klanten, leveranciers, personeel wordt gegeven. Het zijn vaak geschenken met het logo van het bedrijf of stichting erop. Het wordt vaak gegeven als een bedankje, maar het is ook vorm van promotie, omdat het ervoor zorgt dat uw zakenpartners en klanten u zullen blijven herinneren.

Welke soorten relatiegeschenken zijn er?

Relatiegeschenken, het is altijd leuk om te krijgen, maar welke soorten zijn er allemaal? De meest voorkomende relatiegeschenken is een kerstpakket voor de werknemers, dit wordt dus gegeven tijdens kerst. Een notitieboekje met een pen beiden bedrukt met het logo van het bedrijf. Ook geven bedrijven vaak waterflesjes met hen eigen bedrukking erop. Het is dus leuk en goed voor het bedrijf, maar natuurlijk zijn dit niet de enige relatiegeschenken. U kunt er ook voor kiezen om een milieuvriendelijke gift te geven. Een voorbeeld daarvan is een balpen gemaakt van gerecycled karton.

Wat is het nut van relatiegeschenken?

Maar werkt het nou echt? Promotiegiften worden vaak onderschat, maar als je een notitieboekje en een pen als gift hebt geven wordt dat vaak gebruikt. Een pen is handig om iets op te schrijven, vaak in een notitiebokje. Telkens als er mee wordt geschreven ziet de persoon het logo, soms onbewust. Het hoeft niet alleen een pen en notitieboekje te zijn. Als je een heel mooi cadeau hebt gekregen met een kaartje, bewaar je vaak het kaartje. Zo herinner jezelf aan dat je dat cadeau hebt gekregen van dat bedrijf. Het kan zijn dat je dan zelf ook iets terug wilt geven. Geven en nemen is vaak een goede basis voor een relatie, dit is ook het geval bij een zakenrelatie. De bedrijven worden vaak jarenlang nog herinnert en dat is een goed stukje promotie. Kort samengevat: Een relatiegeschenk zorgt vaak voor een goede band met de zakenpartners en klanten, het is vaak leuk en is een vorm van promotie. Het zijn vaak top geschenken!

Je vindt misschien ook leuk