Trends

10 huizen bezichtigen zonder je stoel te verlaten

26 mei 2016

De huizenkoper is in controle, want je kunt voortaan huizen bekijken en bezichtigen zonder dat gedoe om er te komen. Makelaars maken namelijk steeds vaker gebruik van 360 graden camera’s, waardoor je met een virtual reality bril door een huis kunt lopen en in 360 graden een kijkje kan nemen. Je neemt letterlijk een kijkje in de keuken.

Snelheid en gemak

De voordelen van virtual reality bezichtigingen zijn groot. Kopers kunnen snel veel potentiële huizen bezichtigen en betere keuzes maken van huizen of appartementen die ze fysiek willen bezoeken. Zo voorkom je veel tijd, geld en moeite voor niets. Ook kunnen makelaars hun huizen aan een veel groter publiek laten zien. Want iedereen kan een virtual reality video immers bekijken.

Virtual reality bril niet nodig

Een 360 graden video kun je via je PC of een virtual reality bril zoals de Oculus Rift bekijken. Hierbij heb je de beste ervaring via een kwalitatieve virtual reality bril, maar je kunt ook met je pc virtueel de woning bekijken. Je navigeert met je muis in de video naar de plekken die je wilt bekijken. Van links naar rechts en van boven naar onder. De koper is in controle. Ben je in de markt voor een nieuwe woning en zie je deze video’s voorbij komen bij makelaars? Met een kleine investering in bijvoorbeeld de Samsung Gear vr kun je ze 360 graden bekijken. De Gear vr werkt in combinatie met een Samsung smartphone zoals de S6, S7 of Note 5. Je klikt de smartphone in het apparaat, met het scherm naar het apparaat toe. Daar kijk je namelijk naartoe, de rest gaat vanzelf en geeft je de absoluut beste ervaring. Het gaat je veel benzine kosten en tijd besparen en na je zoektocht naar je perfecte woning heb je ook nog een coole virtual reality bril in je bezit.

Je vindt misschien ook leuk