Keuken, Trends

5 keukentrends voor 2016

9 mei 2016

In de keukenwereld zijn er een hoop mooie en vernieuwende trends te ontdekken. De technologische vooruitgang gaat hard en ook het begrip van de ruimte waarin wordt gekookt veranderd. De keuken wordt namelijk steeds meer een tweede woonkamer, waar je gezellig kookt, eet en ontspant met vrienden en familie. Hier zullen kort 5 interessante keukentrends voor 2016 besproken worden.

Pitt cooking

Dit is een van de mooiste ontwikkelingen in de keuken, maar nog relatief onbekend. Pitt cooking betekent dat de kookpitten op het werkblad liggen en je dus geen aparte kookplaat hebt. Daardoor kun je zelf kiezen welke pitten je wilt gebruiken en heb je lekker veel ruimte.

Slim koken

Een andere trend voor 2016 is, dat er steeds vaker houder voor smartphones en tablets in de keuken te vinden zijn. Zo kun je een muziekje aanzetten en tegelijkertijd een lekker recept bij de hand hebben.

De open keuken

Vroeger stopten we al onze keukenwaar netjes in de gesloten kastjes. Maar mooie spullen mogen gezien worden en daarom is de open keuken een nieuwe trend. Alle mooie borden, kopjes en pannen en meer staan in open kasten.

De zwevende keuken

Een andere mooie trend in 2016 zijn zwevende keukenkasten. Deze laten de ruimte groter lijken en zorgen voor een luxe uitstraling. Een andere voordeel is dat je heel gemakkelijk onder de keuken schoon kunt maken.

De keuken als leefruimte

In de keuken wordt steeds meer geleefd. Het wordt een tweede woonkamer waar je gezellig met zijn allen kunt zitten.

Je vindt misschien ook leuk