Inrichting

Een wandrek en open kast: praktisch én decoratief

15 december 2016

Heb jij te weinig kastruimte in je woning? Dan kun je natuurlijk nieuwe kasten kopen. Een overschot aan kasten in je woning kan er echter voor zorgen dat je huis er van binnen niet bepaald mooi meer uitziet. Indien je dit wilt voorkomen en ook nog eens meer opbergruimte wilt creëren, kun je een wandrek of open kast plaatsen. De praktische kant hiervan is dat je toch gewoon je spullen op kunt bergen. Bovendien zijn een wandrek en open kast ruimtelijk doordat je er doorheen kunt kijken en ze hebben ook een positieve aanvulling op de rest van je interieur.

Soorten wandrekken

Een wandrek is niet alleen handig om spullen in op te bergen, maar het is ook nog eens bijzonder decoratief. Wanneer jij overweegt om een wandrek aan te schaffen, is het natuurlijk mooi meegenomen wanneer deze enigszins past bij de rest van je interieur. Veel wandrekken zijn van hout en hebben een blanke kleur. Om deze toch goed bij je interieur te laten passen, kun je overwegen om hem zelf van een kleurtje te voorzien.

Open kast

Open kasten zijn er ook in verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een houten stellage, maar de kans is aanwezig dat dit afbreuk doet aan de rest van je interieur. Om een open kast te vinden die goed bij de rest van je inrichting past, kun je overwegen om een ijzeren stelling aan te schaffen. Metaal wordt tegenwoordig namelijk veel gebruikt in huishoudens. Dit kan gezien worden als een invloed uit de industriële stijl. Het heeft een stoere uitstraling en is daarnaast ook nog eens bijzonder functioneel.

Doe-het-zelf

Een wandrek of een open kast van hout kun je prima zelf maken wanneer je een beetje handig bent. Wanneer je het geheel zelf in elkaar zet, kun je het maken zoals je zelf wilt. Het is ook mogelijk om een stoere open kast zelf te maken. Hiervoor kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van steigerbuizen en steigerhouten planken. In eerste instantie maak je een stelling met behulp van de buizen. Hier kun je vervolgens de planken op bevestigen voor een mooi en stoer geheel.

Je vindt misschien ook leuk