Vloeren

Waarom houten vloeren zo populair zijn

29 maart 2019

Is het jou ook al eens opgevallen dat er ontzettend veel mensen zijn die een houten vloer hebben? Het is best raar als je bedenkt dat stijlen constant blijven veranderen, maar dat de houten vloer altijd terugkomt. Zo zagen de muren en het interieur er vijftig jaar terug bijvoorbeeld heel anders uit dan nu, maar de houten vloeren zag je destijds ook al. Houten vloeren worden al duizenden jaren gebruikt. Ook de komende jaren zullen vloeren van hout waarschijnlijk nog erg populair zijn. Doordat deze vloeren tijdloos zijn, is het nooit een slecht idee om voor een houten vloer te kiezen.

Houten vloeren heb je in allerlei verschillende stijlen, waardoor er altijd wel een vloer te vinden is die bij je past. Waarom er zo ontzettend veel verschillende stijlen zijn? Omdat er ook talloze soorten hout zijn. Een groot aantal houtsoorten is ook daadwerkelijk geschikt om houten vloeren van te maken. De verschillende soorten hout hebben diverse kleuren en ook de eigenschappen verschillen. Hierdoor is er echt voor iedereen wel een mooie houten vloer te vinden.

Houten vloeren zijn onderhoudsvriendelijk

De meeste houten vloeren zijn erg gemakkelijk om te onderhouden. De vloeren worden meestal behandeld met een beschermende coating, waardoor de vloeren goed tegen krassen kunnen. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor beschadigingen. De vloeren zijn ook gemakkelijk schoon te houden, in tegenstelling tot tapijt bijvoorbeeld. Het kost maar weinig tijd om een houten vloer schoon te maken. Het enigste waarop je moet letten met een houten vloer is dat de vloer niet te nat mag worden. Hout kan namelijk slecht tegen water. Als je hier goed op let, dan zal de vloer ontzettend lang mee kunnen gaan. Niet voor niks hebben veel oude woningen nog steeds de eerste vloer die er ooit is aangelegd.

Houten vloeren passen ook bij jouw woonkamer

De houten vloer past bij vrijwel iedere woning. Het maakt verder niet uit hoe jij de woning hebt ingericht, er is geen interieur te bedenken waarbij de houten vloer niet staat. Het voordeel van hout is dat het direct een warme sfeer aan de woning meegeeft. Als een woning nog erg kaal is, dan is het aan te raden om te kiezen voor een vloer van hout. De ruimte lijkt zo direct een stuk minder saai. Een ander voordeel is dat iedere houten vloer uniek is. Dit omdat onder andere de houtnerven verschillen per vloer. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je precies dezelfde vloer krijgt als de buurman.

Het plaatsen van houten vloeren

Er zijn verschillende soorten houten vloeren en deze kunnen op verschillende manieren geplaatst worden. Hoe de vloeren geplaatst worden is dus afhankelijk van welke vloer je wilt. Ongeacht de legmethode blijft het wel belangrijk dat je de vloer door vakmannen laat plaatsen. Je wilt natuurlijk niet dat de vloer losraakt of dat er andere problemen ontstaan! Om deze reden is het verstandig om altijd op zoek te gaan naar een professioneel bedrijf. Gelukkig zijn er voldoende bedrijven waaruit je kunt kiezen als je een vloer laat plaatsen.

Je vindt misschien ook leuk