Styling

Hoe vind je het perfecte tafelkleed?

29 maart 2019

Een tafel ziet er nog mooier uit met een tafelzeil. Daarnaast biedt een tafelzeil ook bescherming voor je tafel. Tafelzeilen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Voor de look and feel van een tafelzeil is het belangrijk om te letten op de coating van het zeil. Een plastic tafelzeil gaat bijvoorbeeld minder lang mee dan een katoenen zeil. Zo zijn er nog een aantal punten waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een tafelzeil. In dit artikel helpen wij met de keuze voor het vinden van het perfecte tafelkleed of tafelzeil.

Tips voor het vinden van het perfecte tafelkleed

Een keuze maken voor een tafelkleed of zeil is lastig. Je wilt natuurlijk een design dat past bij je tafel, servies en interieur. Daarom is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Begin met het opmeten van je tafel, zodat je weet hoe groot het tafelkleed moet zijn. Daarna moet je je afvragen wat voor materiaal je het fijnste vind. Vervolgens kan je op zoek gaan naar kleuren en/of designs die je aanspreken. De trends van tegenwoordig zijn rustige designs en transparante zeilen. Zeker als je een houten tafel hebt, kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een tafelbeschermer transparant. Deze beschermt je tafel en tegelijkertijd kan je het hout zien waarvan de tafel is gemaakt.

Naast het design is het belangrijk om te letten op het materiaal. Zo gaan plastic tafelkleden veel sneller kapot dan een gecoat tafellinnen. Je wilt natuurlijk een tafelkleed dat er mooi uitziet én jarenlang meegaat. Kies daarom voor kwaliteit. Ga op zoek naar een tafelzeil dat gemaakt is van hoogwaardige materialen die de komende jaren meegaan.

Je vindt misschien ook leuk