Vloeren

Welke vloer past bij mangohout?

21 november 2022
vloer bij mangohout

Welke kleuren passen bij mangohout?

Ben je op zoek naar de perfecte kleurencombinatie voor bij je mango houten meubels? Dan kun je het beste op zoek naar een dominante kleur. Je kunt hierbij kiezen voor een felle kleur of voor een zachte tint. Zwart, grijs, beige, of wit zijn kleuren die goed passen bij mango houten meubels. Deze primaire kleur laat je terugkomen in grote vlakken in het interieur. Zo kun je kiezen voor zwart laminaat voor de vloer. Dat past erg goed bij mangohouten meubels. 

Zoek een secundaire kleur die past bij je vloer.

Eerder gaven we een zwarte vloer als voorbeeld, maar je kunt ook ander laminaat kleuren gebruiken als primaire kleur. Wel is het belangrijk dat je een secundaire kleur uitkiest die dient als tegenhanger van de primaire kleur. Je kunt er ook voor kiezen om een kleur te kiezen die dicht bij de dominante kleur ligt. Zo gaat beige goed samen met bruin. Je kunt bijvoorbeeld een muur schilderen in de secundaire kleur, maar je kunt ook kiezen voor gordijnen, een vloerkleed of meubels in deze kleur.

Kleurcombinaties voor mango houten meubels

Het aanhouden van de primaire en secundaire kleur is dus belangrijk om het mangohouten interieur samen te brengen. Je kunt hier zeker nog je eigen inbreng aan geven om het eigen te maken. Mangohout past goed bij zowel warme en koele kleuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een industriële tafel met een mangohouten blad en zwarte metalen accenten. Zo krijg je zowel lichte als donkere accenten in je ruimte. Om je interieur extra persoonlijk te maken, kies een kleur die de kamer tot leven brengt. Zijn de secundaire en primaire kleur licht? Kies dan een donkere kleur voor de accenten.  Wanneer je gebruik maakt van een neutrale basiskleur, kies dan voor fellere kleuren. Deze tertiaire kleur kun je bijvoorbeeld terug laten komen in accessoires. Zo maak je je mangohouten interieur een stuk persoonlijker.

Je vindt misschien ook leuk