Keuken

Sfeervol inrichten van de keuken

3 augustus 2016

Wilt u eens wat anders doen met uw keuken? Of heeft u net intrek genomen in uw nieuwe woning en wilt u sfeer aan uw keuken geven. Er zijn talloze manieren waarop een keuken sfeervol ingericht kan worden. Een sfeervolle keuken is ontzettend belangrijk: je bent er immers elke dag en niemand wordt gelukkig in een saaie woning. Wij zullen hier een aantal adviezen en mogelijkheden beschrijven waarop je je keuken sfeervol kan inrichten.

Apparatuur
Het is niet wat veel mensen verwachten, maar apparatuur geeft ook sfeer aan je keuken. Bespaar geen geld op de apparatuur: het is namelijk bepalend voor de uitstraling. Een oud gasfornuis of zo’n groot gasfornuis met oven eronder, geeft een bepaalde sfeer. Ditzelfde geldt voor een afzuigkap. Wil je een beetje een ouderwetse sfeer creëren? Koop dan zo’n oude afzuigkap. Ga je voor iets moderns? Neem dan een afzuigkap met een strak design.

Eetgedeelte
Het eetgedeelte is ontzettend belangrijk in de keuken. Je kunt ervoor kiezen om een eettafel in je keuken te zetten, maar je kunt er ook voor kiezen om een bar aan je keuken vast te maken. Met een paar barkrukken eronder is het gelijk helemaal af. Welke barkkrukken je neemt en welke bar je plaatst, is afhankelijk van je wensen.

 

Verlichting
Lampen hebben veel invloed op de sfeer. Als je alleen maar Tl-spots in je keuken plaatst, kan je er sowieso vanuit gaan dat je keuken geen sfeer heeft. Kies daarom voor een mooie hanglamp voor boven de tafel of voor boven de bar. Kies ook voor twee kleine lampjes in de afzuigkap en maak eventueel een lamp boven de aanrecht. Zo heb je voldoende licht om te koken en sta je tegelijkertijd niet in het donker.

 

Bron: Barkrukoutlet.nl

Je vindt misschien ook leuk