Inrichting

Ontspannen in eigen huis doe je zo

3 februari 2020

In het dagelijks leven sta je continu onder druk om te presteren. Je moet bij de stand-up meeting om 9:00 u. aanwezig zijn, de deadline voor dat rapport is vandaag en de klant wil last-minute changes in het project dat je er eigenlijk al niet bij kon hebben. Net als je denkt dat je het allemaal in goede banen gaat leiden, belt het kinderdagverblijf. Allebei je kinderen hebben koorts en rode uitslag, ze moeten direct opgehaald worden. Wie anders dan jij moet dat doen? Dit vraagt veel van je improvisatievermogen en het levert stress op.

Toe aan ontspanning

Dit is zomaar een voorbeeld van hoe een doorsnee dag op kantoor er voor veel mensen uitziet. Na vijf van dit soort dagen ben je toe aan ontspanning. Je kunt ervoor kiezen om een weekend all-inclusive in een spa te boeken. Klinkt gemakkelijk, maar toch zorgt dit ook weer voor stress. Je moet bellen of mailen om te boeken, opvang voor de kinderen regelen en je moet er nog heen. Daarbij is een weekend in een Spa niet goedkoop en voor de meeste mensen is het niet mogelijk om dit meerdere keren per jaar, laat staan elk weekend, te doen.

Thuis ontspannen

Ontspannen kun je net zo goed, of misschien wel beter, thuis doen. Je kunt bijvoorbeeld een jacuzzi kopen. Het hoeft niet meteen een 10-persoons variant te zijn. Bouwmarkten of supermarkten hebben regelmatig een iets kleiner formaat jacuzzi in de aanbieding. Hier kun je prima met vier personen in. Je kunt het beste wachten met een jacuzzi kopen tot er zo’n aanbieding is. De jacuzzi kan in een hoek van de tuin geplaatst worden of onder de terrasoverkapping. Nu kun je wanneer je daar behoefte aan hebt ontspannen in het warme bubbelende water en kun je na een hectische dag of week op kantoor, zodra je thuis bent, meteen ontspannen. Je spoelt de stress als het ware van je af.

Om de ervaring optimaal te maken, kun je voordat je naar je werk gaat al voorbereidingen treffen. Zet alvast een flesje witte wijn of een niet-alcoholische drankje in de koelkast, zorg voor wat te eten en, niet onbelangrijk, licht je partner in. Samen ontspannen is meestal leuker dan alleen, zeker in een jacuzzi.

Beter bestand tegen stress

Door regelmatig thuis te ontspannen, zul je merken dat je zowel op kantoor als in je privé leven veel meer aankan. Door te ontspannen herstellen je lichaam en geest en ben je beter bestand tegen de stress van alledag. Een jacuzzi kopen zorgt ervoor dat je goed kunt ontspannen in je eigen huis.

Je vindt misschien ook leuk