Uncategorized

Maak van je huis een oase van rust

22 maart 2018

Zijn je kinderen en je man het huis uit? Dan is dit het ideale moment om even te ontspannen! Woon je alleen, maar moet je even bijkomen van je dagelijkse drukke leven? Ook dan helpt dit artikel je om eens even helemaal bij te komen! Je hoeft hiervoor niet eens de deur uit.

Stap 1: Er moet eerst gewerkt worden, voordat we kunnen uitrusten

Om optimaal te kunnen ontspannen, zal je eerst nog even een inspanning moeten verrichten. Je kunt namelijk niet ontspannen, zonder dat je huis is opgeruimd. Echt alles moet van kant zijn, dus geen boeken op de tafel laten slingeren of andere rommeltjes. Stofzuigen of dweilen is niet noodzakelijk, aangezien je stof niet in een oog opslag kunt zien. Heb je alles opgeruimd? Dan is het tijd om te ontspannen.

Stap 2: Leg je telefoon weg en laat de televisie uit

Wellicht had je gehoopt dat je lekker kon Netflixen op de bank, maar in dit artikel gaan we toch een andere kant op. We willen namelijk dat je even helemaal niet in contact komt met straling of met schermen. Wil je toch graag op de bank liggen, dan is dit natuurlijk geen probleem. Ga lekker een boek lezen of ga lekker muziek luisteren met oortjes in.

Stap 3: De drastische stap

Als je stap 1 en 2 gevolgd hebt, ben je al heel ver op weg. En misschien is het zelfs wel voldoende voor jou. Maar we hebben echter nog een iets drastischer stap voor je, namelijk het huis opnieuw inrichten. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar vernieuwing kan je heel veel nieuwe energie geven waardoor je uiteindelijk veel meer rust in je hoofd krijgt. Ga dus eens aan het slepen met de bank en met de tafels en je zult zien dat je aan het eind van de rit een erg voldaan gevoel hebt. Vernieuwing is nu eenmaal belangrijk voor een mens. Vergeet ook niet je lampen te checken! Vel licht kan namelijk ook zorgen voor onrust. Is het misschien tijd voor lampen met dimmers of voor spotjes?

Je vindt misschien ook leuk