Buiten

Maak sfeer in de tuin met een vuurkorf

19 september 2016

Wil je tijdens de zomermaanden tot in de late avonduren op je terras kunnen zitten? Kies voor de aanschaf van een vuurkorf! Met een vuurkorf heb je meer licht en wordt het warmer op je terras, waardoor je langer buiten kunt zitten. Daarbij zorgt een vuurkorf voor meer sfeer en gezelligheid. Vuurkorven worden in verschillende modellen en formaten aangeboden en kun je zowel online, als in een fysieke winkel kopen. De vuurkorf kun je vervolgens met je eigen hout vullen, of met een speciaal blok voor vuurkorven. Het voordeel aan deze blokken is dat je weinig afval overhoudt aan het einde van de avond.

Een nieuwe vuurkorf kopen

Kijk eens rond op internet om een geschikt model vuurkorf te vinden. Sommige vuurkorven zijn volledig open, terwijl andere vuurkorven (gedeeltelijk) zijn afgeschermd. Het voordeel aan een afgeschermde vuurkorf is dat er geen kool op je terras of in de tuin valt. Daarbij is het makkelijker om de vrijgekomen rook te reguleren met een afgesloten vuurkorf. Zeker bij een hardere wind kunnen je kleren erg gaan stinken als je een vuurkorf gebruikt op het terras. Zorg er altijd voor dat de vuurkorf stevig staat, om te voorkomen dat deze tijdens het gebruik ervan om kan vallen.

Samen met de kinderen hout zoeken

Wat is er leuker dan samen met je kinderen zoeken naar hout voor de vuurkorf? Overdag breng je een bezoek aan het bos om droog hout te zoeken en ’s avonds geniet je met het hele gezin van de gezelligheid die een vuurkorf biedt. Niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor je kinderen! Vaak is er in het bos voldoende hout te vinden om een aantal uur te kunnen genieten van de vuurkorf. Je kunt het hout eventueel aanvullen met hout uit de huur of stukjes resthout uit bouwwinkels.

Je vindt misschien ook leuk