Buiten

Waarom ook u moet gaan voor een vlonder van Douglas hout

13 februari 2019

Douglas hout is een zeer populaire houtsoort die in Europa veel gebruikt wordt. Dit is helemaal niet gek, want ondanks dat Douglas een zachthout is, is het toch een van de hardste houtsoorten uit Europa. Douglas is een vrij duurzame houtsoort en is afkomstig van de Douglasspar. Het hout wordt ontzettend veel gebruikt voor overkappingen en vlonders. Bent u van plan om een vlonder de bouwen? Dan is Douglashout hiervoor uitermate geschikt.

De Douglasspar is een boom die erg snel groeit. Hierdoor is het hout ook erg goedkoop vergeleken met veel andere houtsoorten. Dit maakt Douglashout ook tot zo een ontzettend goede keuze. Het is natuurlijk niet voor niets zo een ontzettend populaire houtsoort.

De vlonder moet er natuurlijk ook mooi uitzien. Gelukkig is Douglas ook een erg mooie houtsoort. Het hout staat bekend om de mooie gele kleur. Een nadeel van Douglas is dat het vrij snel kan vergrijzen, het krijgt dan een grauwe kleur. Er zijn echter ook veel liefhebbers van dit vergrijsde hout. Bent u hier geen liefhebber van? Dan kunt u het hout laten behandelen met een speciaal middel voor Douglashout. Op deze manier behoudt u de mooie gele kleur waar het hout zo om bekend staat.

Waarom Douglashout?

Douglashout is dus vrij hard en duurzaam. Dit zijn natuurlijk eigenschappen die u graag terugziet in het hout dat voor uw vlonder wordt gebruikt. U wilt bijvoorbeeld gewoon op de vlonder kunnen lopen, zonder dat er afdrukken in het hout ontstaan. Doordat Douglashout hard genoeg is, zal dit absoluut kunnen. Ook is het fijn dat uw vlonder lang mooi blijft, een duurzame houtsoort zoals Douglas is dan ook een must. De aantrekkelijke prijzen van het hout mogen we natuurlijk ook niet vergeten. Tot slot is ook de kleur van het hout een ding waar veel mensen erg van houden. Of u nou van de vergrijsde look houdt, of van het lichtgele hout, Douglas is een erg goede keuze!

Wil je een vlonder laten leggen? Denk aan eens hovenier deze helpt je graag met het leggen van Douglas houten vlonders

Je vindt misschien ook leuk