Sfeer

Kleurtrends 2016

23 maart 2016

De lente komt eraan. Het wordt dus tijd om je woning een frisse boost te geven! Denk aan vrolijke kleuren en planten in je woning, maar wat is nou dé kleurtrend van 2016? Er zijn verschillende stijlen die je tegenwoordig kan combineren zoals de natuurtinten, pastelkleuren en de goudtinten. De meest voorkomende kleur in de designwereld is toch wel de goudkleur.

De goudkleur is niet alleen terug te zien in het interieur, maar ook in de architectuur en fashion. De trend wordt gecombineerd met donkere en lichte tinten waardoor het warmte uitstraalt. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van quotes op de muren en op schilderijen. Wanneer jij ook een quote op je muur geschilderd wilt hebben is het verstandig om hulp van een schilder in te schakelen. Het is fijn wanneer je deze gedetailleerde klus uit handen kan geven. Maar wat kost een schilder nou eigenlijk? Wanneer je een quote op de muren laat schilderen moet je denken aan een maximum van € 150. Bij grote muurschilderijen kom je op een bedrag van gemiddeld € 300.

Hoe komen ze op deze trend?

Veel specialisten geven aan dat we op dit moment op een kruispunt van 2 tijdperken zijn beland. Traditioneel vs. innovatie. Deze combinatie komt ook terug in de kleurtrend. Goud werd vroeger veel gebruikt in schilderwerken, maar ook bij schilderwerken van deze tijd. Het kleurenpalet van deze trend geeft warmte en maakt van je woning een inspirerende plek.

Goudkleuren combineren

Tegenwoordig is het combineren van stijlen helemaal hip. Denk daarbij aan de combinatie van goudtinten en natuurtinten. Het is bijvoorbeeld erg leuk om je plafond te schilderen in een rustige natuurtint, en vervolgens de kamer aan te kleden met goudkleurige accessoires. Accessoires als planten, grote rieten manden of steigerhouten tafeltjes is een perfecte combinatie toch?

Tip: behang één muur in je woning met een goud accent. Door deze kleur voeg je luxe toe aan je woning.

Je vindt misschien ook leuk