Woonkamer

Waarschijnlijk ben je deze 5 dingen vergeten voor je uitzet

21 maart 2016

Uit huis gaan, een grote stap. De een plant het lang van tevoren en verzamelt nauwkeurig alles wat je nodig hebt om op jezelf te gaan wonen. Bij de ander is het minder gepland en wordt de uitzet op het laatste moment verzamelt. In deze blog vijf dingen waar je waarschijnlijk niet aan gedacht hebt bij het verzamelen van je huisraad.

DeurmatDeurmat

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het draagt bij aan een gezellige sfeer in je studentenkamer of huis: een deurmat. Bovendien stimuleert het mensen om hun voeten te vegen waardoor je minder vaak hoeft schoon te maken. Twee vliegen in een klap. Er is heel veel keus als het om deurmatten gaat. Van kokosmatten tot rubbermatten en schoonloopmatten. En wat te denken van de opdruk? Denk bijvoorbeeld aan deurmatten in een bijzondere vorm of eentje met teksten als ‘welkom’ of ‘Relax you’re home’. Of voor de dierenliefhebber: een mat met een afbeelding van een dier.

Vloerkleed

vloerkleed
Net als de deurmat zorgt een vloerkleed voor een warme sfeer in huis. Zeker als je graag op blote voeten loopt is een vloerkleed een aanrader, dan hoef je niet altijd op een koude vloer te lopen. Er zijn vloerkleden in veel verschillende kleuren en modellen dus er is altijd wel een die bij jouw stijl van inrichten past. Er is veel keus in formaten dus de grote van je studenten- of woonkamer hoeft geen belemmering te zijn.

 

Een brandmelder


Het wordt nog steeds door veel mensen vergeten, maar als die nog niet aanwezig is zorg voor een brandmelder. Het is heel cliché maar het kan je leven redden in geval van brand. Je kunt ze vinden bij de doe-het-zelf zaak of in de elektronica winkel, zijn tegenwoordig scherp geprijsd en gemakkelijk zelf te monteren. Wacht in dit geval niet tot het nodig is, maar wees voorbereidt.

Een zeeppompje voor op het toilet

Het is fijn als je je handen kunt wassen in het toilet en daarvoor niet naar de keuken hoeft. Dat is hygiënisch en makkelijk. Zorg dus voor een zeeppompje in het toilet, dan maak je gelijk een goede indruk bij het bezoek. Ook hiervoor geldt dat er heel veel keus is. Je kunt gaan voor een zeeppompje wat perfect aansluit op de inrichting van het toilet maar als dat aan de dure kant is, kun je ook een zeeppompje kopen bij de Albert Heijn. Het gaat in dit geval niet om de inrichting, maar meer om de hygiëne.

Kaarsen

kaarsen
Het is handig om een paar kaarsen in huis te hebben. Daarmee kun je het gezellig maken als je plotseling visite krijgt of onverwachts een date hebt. Zeker als student is het handig om op dat laatste altijd voorbereidt te zijn.

Je vindt misschien ook leuk