Woonkamer

Glazen deurpanelen

31 oktober 2018

De eerste en laatste indruk die jouw huis op je bezoekers maakt is de voordeur. De voordeur is daarmee een symbool van je creativiteit en stijl. Een glazen deurpaneel geeft een verwelkomend gevoel en een unieke uitstraling. 

De voordelen van een glazen deurpaneel
Een glazen deurpaneel brengt het buitengevoel binnenshuis dankzij de hoeveelheid daglicht die ze binnen laten. Deze deuren zijn een ideale keuze voor kleine huizen, omdat ze een ruimtelijk gevoel geven. Dankzij de glazen panelen bieden de deuren voldoende uitzicht op de buitenlucht waard je altijd van het uitzicht kan genieten. Het is verstandig om Energiezuinig glas in de deur te plaatsen om zo stookkosten laag te houden. Daarnaast blijft de temperatuur in de zomer ook aangenamer binnenshuis. 

Doeleinden en variaties
De meeste glazen paneeldeuren kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, hoewel je ze meestal op kantoren tegenkomt. Ze kunnen worden gebruikt voor slaapkamer-, badkamer-, keukendeuren etc.. Ze kunnen worden ontworpen om precies aan te sluiten bij je interieur voor een fantastische match en uitstraling van je woning. 
De meeste glazen deurpanelen zijn duurzaam met weinig onderhoud en voor een betaalbare prijs. De exacte prijs is afhankelijk van het gebruikte glasmateriaal, texturen, kleuren, patronen, culturele invloeden en zelfs de algehele verschijningen. Zoals te zien zijn er veel verschillende variaties nodig waar het aankomt op glazen deuren. 
Let erop dat het glazen deurpaneel zorgt voor de juiste balans tussen privacy en veiligheid en een gewenst niveau van natuurlijk licht kan lastig zijn. Getint glas biedt een balans tussen de twee factoren aangezien het zorgt voor zowel privacy als voldoende licht. 

De verschillende soorten glas
Er zijn verschillende glaskeuzes beschikbaar zoals rasterstijlen en geblindeerd glas. Voor extra stevigheid zou je zelfs schokbestendig glas kunnen laten installeren. Dit glas wordt meestal gelaagd glas genoemd en is gebouwd met een extra sterke kunststof tussenlaag tussen de twee stukken glas. Dit type glas is ontworpen om alleen te breken als het zwaar wordt getroffen door rondvliegend puin, bijvoorbeeld tijdens een zware storm. Ook zijn er dubbele glazen deuren die vooral in de winter kunnen helpen om je woning aangenaam warm te houden. Elk van de stijlen brengt een uniek perspectief op jouw deur en thuis. Elk biedt een ingetogen, minimalistische benadering van het ontwerp van deurglas. Je hebt keuze tussen texturen en patronen die privacy creëren en het geeft je wat alleen glas je kan bieden: een dynamisch spel van schaduw en licht.

Bron: 123verbouwen.nl

Je vindt misschien ook leuk