Trends

Houten meubels: woontrends anno 2016

8 november 2016

Houten meubels: woontrends anno 2016
Het feit dat de crisis voorbij is, zien we terug in het interieur. Men kiest voor luxe materialen en meubels, zoals de boomstam kruk. Lees er meer over!

De crisis voorbij

Hoewel de economische crisis de laatste jaren op alle fronten zijn invloed heeft gehad, ook op interieurgebied, valt te bemerken dat de Nederlandse consument weer voorzichtig voor luxere materialen kiest. Waar voorheen beige en grijs en een sobere uitstraling de boventoon voerden, kiest men nu steeds meer over een persoonlijke uitstraling en veel kleurgebruik. Hoewel de winter inmiddels voor de deur staat, kiezen we binnenshuis dus toch steeds meer voor een kleurrijk interieur en laten we de grauwe, onpersoonlijke uitstraling van de crisis steeds verder achter ons.

Meer over woontrends

De woontrends van nu spelen in op het feit dat we uit de recessie krabbelen. Fel gekleurd behang, in het oog springende prints, het gebruik van luxe materialen: het interieur mag weer gezien worden. Ook kiezen steeds meer mensen voor unieke meubels en accessoires. Een veelgebruikt materiaal hiervoor is hout. Met houten meubels haalt u de natuur in huis en kiest u voor robuuste, duurzame meubels. Tevens zorgt het hout voor een natuurlijke warmte en sfeer in uw woning. Daarnaast is dit materiaal ook te combineren met veel verschillende, zo niet alle kleuren.

Duurzame en tijdloze boomstam kruk

Hoe bijzonder is het dan om bijvoorbeeld een boomstam kruk te hebben waarvan het hout zich aanpast aan de vochtigheid van zijn omgeving? Doordat het hout begint ‘te werken’ kunnen er scheurtjes ontstaan, waardoor de tafel een authentiek, uniek karakter krijgt. Dit is tevens een van de woontrends anno 2016: waar voorheen al werd gewerkt met houten elementen, mogen meubels nu letterlijk uit één stuk stuk zijn, zoals het geval is bij de boomstam kruk. Duurzaam consumeren, een natuurlijke, tijdloze inrichting: het zijn allemaal termen die passen bij de houten meubel trend van nu. Dankzij hun tijdloze uitstraling, vormen de boomstam meubels vaste punten in een voortdurend veranderend interieur.

Voordelen van houten meubels

Naast het feit dat u meegaat met de huidige woontrends, bieden de houten en boomstam meubels een aantal prettige bijkomende voordelen. Hieronder zetten we die graag voor u op een rij:

  • Verschillende houtsoorten, maten en uitvoeringen beschikbaar
  • Door de werking van het hout heeft u een uniek meubelstuk in handen
  • Duurzaam en eerlijk materiaal
  • Toepasbaar in vrijwel elk interieur
  • Tijdloos

Zelf een uniek meubelstuk aanschaffen?

Bent u na het lezen van dit blog geïnteresseerd geraakt in een boomstam kruk of tafel? Kiest u ook voor een uniek meubelstuk? Neem dan eens een kijkje op de website van Indeco Design.

Je vindt misschien ook leuk