Gezelligheid

Een gietvloer voor een prachtige betonlook

23 september 2016

Gietvloeren zijn zo populair, dat ze allang niet meer weg te denken zijn uit het interieur van nu. De strakke, gladde en toch ook stoere vloer vormt een rustige basis om meubels en accessoires een extra beleving te geven. Binnen de gietvloer zijn er verschillende typen te onderscheiden, afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt. Elk type gietvloer heeft zijn eigen voordelen en eigen unieke uitstraling.

Een gietvloer van het materiaal pu
Een eerste type gietvloer dat vaak toegepast wordt is de gietvloer van het materiaal pu (polyurethaan). Deze gietvloer heeft een wat rustige uitstraling, is UV stabiel, flexibel en scheur overbruggend en verkrijgbaar in elke willekeurige kleur (omdat het een kunststof product is.

Een gietvloer van cement
Een andere populaire gietvloer is de gietvloer die cementgebonden is. Het grootste verschil tussen deze vloer en de gietvloer van kunststof is dat de cementgebonden wat robuuster is. Hij oogt minder glad en heeft een wat meer natuurlijke uitstraling. Ook dit type gietvloer is UV stabiel en verkrijgbaar in diverse (natuurlijke) kleuren.

Wat zijn de bijzondere eigenschappen van een gietvloer?
Een gietvloer is een bijzondere vloer, niet alleen om zijn bijzondere uiterlijk. Doordat ze laag voor laag worden aangebracht hebben ze unieke functies: krasbestendig, slijtbestendig, naadloos, vloeistofdicht, geschikt voor vloerverwarming, enzovoort. Ze gaan daarnaast lang mee en zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Door deze vele voordelen is een gietvloer eigenlijk geschikt in elke ruimte: van woonkamer tot slaapkamer, van keuken tot badkamer.

Advies van een gietvloer expert?
Bent u op zoek naar een gietvloer voor in uw interieur, maar weet u niet zo goed welk type gietvloer voor u het meest geschikt is? Stone Age is expert als het gaat om beton: van gietvloeren tot Beton Ciré muren, de experts van Stone Age adviseren u graag. Inspiratie opdoen? Neem eens een kijkje op de website. Deze staat boordevol inspiratiefoto’s van reeds gerealiseerde projecten.

Je vindt misschien ook leuk