Buiten

Een zwembad in de tuin

14 december 2016
Zwembad in de tuin

De warme zomers nemen toe en zowat elk gezin droomt van een buitenzwembad. Lijkt het u ook zo heerlijk om op een warme zomerdag een frisse duik te kunnen nemen in uw eigen buitenzwembad? Ziet u uw kinderen al plonzen in het water? Lees dan goed onderstaande tekst, want de beslissing om een buitenzwembad te plaatsen vergt natuurlijk enige voorkennis.

Welke vorm?

Buitenzwembad kunnen geplaatst worden in diverse vormen. De ene verkiest een rond zwembad, terwijl de andere meer gaat voor een rechthoekig strak design. Het is aan u om uit te maken welk zwembad het beste bij uzelf en uw tuin past. De vormkeuze is niet alleen cruciaal voor uw tuin, maar ook voor het gebruik. Hou hier rekening mee.
Hebt u vrienden of familie die al in het bezit zijn van een buitenzwembad? Aarzel dan niet om ze advies te vragen. Zij kunnen u wellicht helpen bij het nemen van enkele belangrijke beslissingen.

Budget

De prijzen voor buitenzwembaden zijn uiteenlopend. De prijs hangt natuurlijk grotendeels af van de vormgeving en het formaat van uw zwembad. Ook de materiaalkeuze speelt hierbij een grote rol. De levensduur van uw zwembad hangt tevens af van de prijs. Gaan voor vakmanschap en een kwalitatief materiaal is steeds de beste keuze, maar is daarom niet noodzakelijk om uw wens te laten uitkomen.
Elk buitenzwembad heeft een apart design en voor iedereen komt de aanleg van zijn of haar buitenzwembad apart tot stand. Laat u goed informeren over de materialen die bij de bouw van uw buitenzwembad kunnen gebruikt worden.

Pakket op maat

Een pakket op maat klinkt erg aanlokkelijk. Ook de prijs daalt hier aanzienlijk. De folie en de wanden zijn op maat gesneden en na het leveren kan u zelf aan de slag. Hou er rekening mee dat u dan ook zelf de bouwkundige verrichtingen moet organiseren. Dit is erg voordelig voor de prijs, maar belastend voor u. De aanleg van een buitenzwembad valt niet te vergelijken met het opzetten van een tuinhuis.
Met een budget van 10.000 euro komt u al heel ver als u kiest voor een pakket op maat.

Laten aanleggen

Deze manier is natuurlijk de gemakkelijkste. Een specialist komt naar u toe en overlegt samen met u welk buitenzwembad geschikt is voor uw tuin. U kan eventueel ook een architect onder de arm nemen om u te helpen hierin. De vakman komt het zwembad aanleggen in uw tuin. Hou er rekening mee dat er hier ook een prijskaartje aan vast hangt.
Een specialist kan u helpen uw droom te realiseren voor een budget van 15.000 tot 20.000 euro. Uiteraard is deze prijs indicatief en hangt alles af van de materiaalkeuze, en de afmetingen. Let er wel op dat u voor bovenstaande prijzen al aardig wat kwaliteit in huis kan nemen, of beter gezegd, in uw tuin.

Warmtepomp

Zou het niet geweldig zijn als u ook buiten de zomermaanden kan genieten van uw zwembad? Dan is een warmtepomp installeren een mogelijkheid. De warmtepomp zorgt ervoor dat uw buitenzwembad het hele jaar door een aangename temperatuur heeft. De ontwikkelingen van de warmtepomp zijn de laatste jaren erg vooruit gegaan. Het rendement loopt op dit moment 1 : 7-9 en dit zal de komende jaren alleen nog maar toenemen. Het is een erg aangename gedachte dat u niet afhankelijk bent van het weer. U kan genieten van uw zwembad wanneer u er zin in heeft. Een warmtepomp is dus zeker het overwegen waard.

Overkapping

Een zwembadoverkapping heeft enkele voordelen. Niet alleen is uw buitenzwembad beschermd tegen het koude weer, maar ook tegen organisch vuil. Niemand neemt graag een duik in een zwembad vol dorre bladeren en ander vuil. Kortom, uw zwembad heeft minder onderhoud nodig en zal ook steeds een aangename temperatuur hebben als u ook kiest voor een warmtepomp. Een overkapping geeft u de mogelijkheid om zelfs in de winter te genieten van een heerlijke frisse duik. De keuze van zwembadafdekkingen is ruim en is ook erg toegenomen de afgelopen jaren. U kan gaan voor een volledig gesloten overkapping die ervoor zorgt dat u ook de nodige privacy heeft tijdens het zwemmen.

Daar hoeft het nog niet te stoppen

Veel mensen gaan nog een stapje verder. Want zegt u nu zelf, een huisje of een plek om te zonnen zou toch erg mooi staan bij uw buitenzwembad? Misschien overweegt u zelfs een buitenkeuken te installeren waar u op een hete zomerdag kan barbecueën terwijl vrienden en familie zwemmen. Dit is ook bepalend voor de keuze van uw buitenzwembad. Als u verdere plannen koestert, moet u rekening houden met plaats en mogelijkheden. Ook dit kan u steeds bespreken met een architect of een specialist.

Je vindt misschien ook leuk