Meubels

Tips voor het onderhouden van meubels

12 december 2016

De meubels in uw interieur wil je zo lang mogelijk ‘als nieuw’ houden. Niet alleen zijn meubels vaak een prijzige investering, na een tijdje raak je ook gehecht aan een meubelstuk. Onderhoud speelt hier uiteraard een grote rol in, maar hoe zorg je er eigenlijk voor dat meubels zo lang mooi blijven? www.dzit.nl geeft je graag wat tips!

Stofzuigen

Je zult niet geloven hoeveel stof er in je huis te vinden is. Deze stof gaat ook in de bekleding van je meubels zitten. Daarom is het belangrijk om regelmatig je meubels te stofzuigen. Doe dit met een speciaal opzetstuk zodat de meubels niet beschadigen! Eens per jaar kun je de kussens van je bank uitkloppen met een mattenklopper. Vergeet ook niet om eens tussen de kussens van de bank te stofzuigen!

Vlekken verwijderen en kleur behouden

Veel vlekken kun je verwijderen door koolzuurhoudend water te deppen op de plaats waar de vlek zich bevindt. Er komt hierbij geen reinigingsmiddel te pas wat beter is voor het milieu en uw meubels. Wanneer een stof vaal is geworden van kleur kun je proberen de kleur weer op te laten leven door de stof in koud azijnwater te weken.

Houten meubels

Vlekken op houten meubels kun je het beste verwijderen met lauw bier. Maak een doekje vochtig met het bier en veeg met de houtnerf van de meubel mee. Zorg dat het hout niet te nat wordt! Voor teakhouten meubelen kun je het beste gebruik maken van groene zeep, aangezien deze goed ontvet en het hout niet verkleurt.

Witte vlekken op houten tafels kun je proberen te verwijderen door de waslaag warm te maken met een föhn. Daarna kun je de was opnieuw oppoetsen waardoor de kleur herstelt. Krassen in je houten meubels kun je proberen te verdoezelen door er met een walnoot overheen te wrijven.

Houd er rekening mee dat alle bovenstaande tips eerst getest moeten worden op het gedeelte van het meubel die het minst zichtbaar is. Zo voorkom je dat vlekken erger worden of hout verkleurt.

Je vindt misschien ook leuk