Buiten

De perfecte tuin voor beginners: hier moet je aan denken!

5 maart 2024

Niet iedereen is geboren met groene vingers. Sommige mensen hebben al moeite om een cactus in leven te houden. Een echte groene tuin? Daar moeten ze dan ook niet aan denken. Stiekem is het wel heel verleidelijk om hier toch voor te kiezen. Want afgezien van het onderhoud, ziet het er wel heel uitnodigend uit en maakt het jouw tuin wel heel aantrekkelijk. Herken je dat? Dan hebben we goed nieuws. Een groene tuin hoeft namelijk niet lastig te onderhouden zijn. Ook voor beginners is dit prima mogelijk. Daar heb je geen groene vingers voor nodig en dit betekent ook niet dat je wekelijks uren in de tuin in de weer bent. Met behulp van de onderstaande tips creëer jij eenvoudig een groene tuin waar je als beginnende tuinliefhebber je hart kunt ophalen.

De juiste basis

Er zijn veel misvattingen over tuinieren. Zo denken nog heel veel mensen dat tuinieren niet alleen heel veel tijd in beslag neemt, maar dat de beste manier om onderhoud te voorkomen het bestraten van je tuin is. Niets is echter minder waar. Een groene tuin kan er juist toe leiden dat je hier minder omkijken naar hebt. Wil je dus van meer groen in de tuin genieten en tegelijkertijd het onderhoud minimaliseren? Dan komt het allemaal neer op de juiste basis. Laat de deskundigen van degroothoveniers.nl met je meekijken en ontdek de verschillende mogelijkheden.


Hoveniers weten niet alleen alles van tuinen, maar kunnen ook ontwerpen maken op basis van jouw specifieke wensen en zo de juiste oplossing bedenken. Daarnaast zijn ze ook in staat om die plannen uit te voeren en zelfs het tuinonderhoud voor jou te regelen. Kortom: wil je direct goed beginnen? Schakel dan de hulp van een hovenier in.

Beplanting kiezen

Een tuin is natuurlijk niets zonder de nodige planten. Tegelijkertijd leveren deze vaak de grootste problemen op. Want hoe hou je al die verschillende planten in optimale conditie als je vrij weinig van tuinieren afweet? Hoe zorg je ervoor dat het tuinonderhoud goed zelf te doen blijft?

Als je net begint met tuinieren, is het vooral belangrijk dat je niet al te lastige planten kiest. Vraag daarom bij het kiezen van de juiste beplanting om advies aan een hovenier of in een tuincentrum. Kies voor planten die weinig onderhoud behoeven en onder de meeste omstandigheden goed gedijen.

Houd ook rekening met de verschillende bloeiseizoenen. Op die manier zorg je ervoor dat er altijd wel iets in bloei staat in de tuin en geniet je het hele jaar rond van jouw fijne plekje in de natuur.

Al doende leert men

We vergeten soms dat we alles in het leven geleerd hebben. Er is geen enkele baby lopend ter wereld gekomen. We hebben lopen geleerd door te vallen en weer op te staan. Zo werkt het met alles in het leven. Verwacht dus niet dat je nooit fouten gaat maken. Tuinieren is ook iets wat je moet leren. Dit doe je terwijl je gewoon lekker bezig blijft in de tuin. Blijf experimenteren, vraag om advies en kijk wat voor jou het beste werkt. Je zult merken dat het je steeds makkelijker af zal gaan.

Je vindt misschien ook leuk