Styling

Art Deco

20 juni 2019

Art deco is beslist één van de meest tijdloze stijlen die er bestaan. Ondanks het feit dat ze in het verleden een duidelijk hoogtepunt heeft gekend blijft ze ook tegenwoordig populair. Art deco kenmerken komen ook niet alleen terug in menig aantal particuliere woningen. Ook in bedrijfspanden wordt er opvallend vaak gebruik van gemaakt. Bent u van plan om art deco ook in het interieur van uw huis op te nemen? Dan zijn er wel een aantal zaken waar u rekening mee zult willen houden. We vertellen u deze graag hier op deze pagina!

Het ontstaan van art deco

Er wordt aangenomen dat de basis voor de art deco zoals we deze tegenwoordig kennen werd gelegd na afloop van de Wereldtentoonstelling van 1900 die werd gehouden in de Franse hoofdstad Parijs. Dit gezegd zijnde was art deco pas echt een populaire stijlbeweging tussen de jaren 1920 en 1939. Deze heeft een zekere weerslag gehad op verschillende kunstvormen. Het gaat hierbij niet alleen om de decoratieve, maar ook om de toegepaste kunst. Bovendien werd er rekening gehouden met art deco bij het realiseren van verschillende objecten. Zo werd art deco geïntegreerd in de architectuur, maar in de beeldende kunst en zelfs bij kledingmode. Ook volledige interieurs werden in deze bijzonder populaire stijl gerealiseerd.

Art deco als interieurstijl

De bijzondere uitstraling waar art deco over beschikt kent vandaag de dag een groot aantal aanhangers in de wereld. Zij kiezen er dan ook maar wat graag voor om hun volledige interieur af te stemmen op deze stijl. Dit is echter lang niet altijd het geval. Het kan namelijk ook zo zijn dat er bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van een modern interieur met enkele art deco eye-catchers. Op deze manier kan er ook zomaar een extra stijlvolle uitstraling worden gerealiseerd. Dit kan zowel in huizen als in bedrijfspanden bijzonder goed uitpakken.

Het gebruik van gewaagde kleuren

Wanneer u de populairste art deco interieurs van naderbij gaat bekijken zijn er altijd een aantal zaken die opvallen. In eerste instantie is het zo dat art deco patterns zich vaak kenmerken door zeer gewaagde kleuren. De bekendste art deco kleuren zijn wellicht paarse, blauwe, gele en gouden tinten. Wilt u meer hedendaagse art deco invloeden in uw interieur opnemen? Dan kan het wellicht interessanter zijn om te kijken in de richting van kleuren zoals donkergroen en donkerblauw.

Geometrische vormen

Een tweede typische eigenschap van art deco zijn de geometrische vormen. Het lijkt in eerste instantie niet zo eenvoudig om deze in uw interieur op te nemen, maar in de praktijk zal al snel het tegenovergestelde duidelijk worden. Het weelderige geometrische patroon kunt u bijvoorbeeld verwerken in het behangpapier. U kunt ze zelfs terug laten komen in het glaswerk en in bijvoorbeeld geometrisch vormgegeven meubilair. Het mag dan ook duidelijk zijn, het realiseren van een art deco interieur is voor creatievelingen zeker een aanrader.

Je vindt misschien ook leuk