Buiten

Zwembad in de tuin: waar moet je op letten?

11 juli 2017

Steeds meer consumenten kiezen voor een eigen zwembad in de tuin. Een zwembad in de tuin biedt verschillende voordelen! Zo biedt een zwembad ruimte om te ontspannen na een lange werkdag, kunnen je kinderen hier heerlijk spelen, enzovoorts. Bij de aanschaf van een nieuw zwembad dien je echter met verschillende aspecten rekening te houden. Denk bijvoorbeeld aan het formaat van het zwembad, het type zwembad wat je koopt, enzovoorts. In de afgelopen jaren zijn zwembaden steeds goedkoper geworden, wat het voor consumenten interessanter maakt ook zelf ook een zwembad in hun tuin te laten plaatsen. Een loodgieter kan je hierbij helpen.

Verschillende soorten zwembaden

Een zwembad kopen is zo makkelijk nog niet! Zwembaden worden in verschillende modellen te koop aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan een inbouwzwembad, die in de grond geplaatst wordt. Bij een dergelijk zwembad zijn de muren van het zwembad vaak van steen gemaakt. Een alternatief is een los zwembad, die je bovenop het gazon kunt zetten. Hierbij is het erg belangrijk dat je een effen en schone ondergrond hebt voor dit zwembad. Een voordeel van deze zwembaden is dat je het zwembad in de herfst en winter naar binnen kunt halen. Je kunt het zwembad in de zomer opnieuw opblazen en met water vullen.

Tip: kies voor een zwembad waarvan het formaat aansluit bij de samenstelling van je gezin en het formaat van je tuin. Zo voorkom je dat het zwembad te nadrukkelijk aanwezig is in de tuin!

Een nieuw zwembad kopen

Voor het kopen van een zwembad hoef je tegenwoordig niet meer naar een fysieke winkel. Veel makkelijker is het om je zwembad online te bestellen! Op internet is het aanbod aan zwembaden groter en heb je de mogelijkheid om verschillende zwembaden met elkaar te vergelijken. Zo vind je altijd een zwembad die aansluit bij je persoonlijke smaak en voorkeuren. Tevreden over je keuze? In veel gevallen wordt het zwembad gratis bij je thuis afgeleverd.

Je vindt misschien ook leuk