Slaapkamer

Waterbed onderhoud, wat moet u weten

7 november 2017

Een goed waterbed onderhoud is belangrijk. U verlengt de levensduur van uw waterbed door het goed te verzorgen. Zelf profiteert u van meer comfort. Er zijn verschillende dingen die u kunt doen bij een grondig onderhoud van uw waterbed. Ook zijn er diverse producten verkrijgbaar die het onderhoud eenvoudiger maken.

Welke producten?

  • Waterbed conditioner. Door het toevoegen van de conditioner gaat u de vorming van bacteriën en schimmels tegen.  U krijgt geen algen en luchtbellen meer. Dus geen klotsend geluid en uw matras blijft heerlijk fris.  Het waterbed  blijft langer mooi.
  • Watermatras reiniger. Om uw watermatras schoon, fris en soepel te houden is het belangrijk om het oppervlak van uw matras maandelijks schoon te maken. U voorkomt hiermee het uitdrogen van de veiligheidsvoering. Iets wat absoluut niet vergeten mag worden. Gebruik een speciale vinylreiniger. Spuit de vinylreiniger direct op de matras en wrijf deze met een zachte doek in.
  • Waterbed ontluchtingspomp. Wij bevelen U aan om het waterbed regelmatig te ontluchten met een speciale ontluchtingspomp. Doe dit bij voorkeur na het gebruik van waterbed conditioner. Het ontluchten van uw waterbed voorkomt klotsen van het water in uw matras.

Speldenprik lekje

Een klein lekje in een waterbed kan ontstaan door vuil of stof wat tussen de schuim- of bedrand en het watermatras drukt. Door de druk van het water en het schuren van het vuil tegen het watermatras kan een klein lekje ontstaan waar water uit drupt.  Haal nooit voor u gaat zoeken naar het lekje het water uit het watermatras. Als u het lekje heeft gevonden en het is waarschijnlijk maar een speldenprikje kunt u het repareren met een reparatiesetje. Maak het plekje goed droog. Breng een klein beetje lijm aan en laat het paar seconden drogen.

Uw waterbed zorgt goed voor u, zorgt u dus ook goed voor uw waterbed!!!

Je vindt misschien ook leuk