Slaapkamer

Wat zijn de beste rolgordijnen voor in de slaapkamer?

15 oktober 2018

Rolgordijnen worden tegenwoordig in tal van verschillende soorten, maten en stofjes aangeboden. Dit maakt dat je altijd een rolgordijn zal vinden, die aansluit bij de ruimte waarin je deze wilt gebruiken. Een van de ruimtes waarin een rolgordijn goed van pas kan komen, is de slaapkamer. Houd er bij het gebruik van rolgordijnen in de slaapkamer rekening mee dat deze een rustige uitstraling moeten hebben. Op deze manier voorkom je dat het lastig wordt om in slaap te vallen. Let ook goed op het type raam wat je in de slaapkamer gebruikt!

Verschillende soorten ramen in slaapkamers

In een slaapkamer kunnen verschillende ramen gebruikt zijn. Denk aan een raam die helemaal niet geopend kan worden, een raam die opengeklapt kan worden, enzovoorts. Ook niet ongebruikelijk is het gebruik van een dak- of kiepraam in de slaapkamer. Deze ramen kunnen in schuine wanden gebruikt worden. Ideaal voor op een zolderkamer!

Het voordeel van rolgordijnen is dat deze goed aansluiten op het raam, mits je het type rolgordijn aanschaft. Normale gordijnen zullen naar voren komen, als deze aan een dakraam worden bevestigd.

Een kleur die aansluit bij de stijl van je slaapkamer

Om te voorkomen dat een slaapkamer een te drukke ruimte wordt, is het verstandig om voor een rustige kleur te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een kleur als donkergeel, beige, enzovoorts. Te saai is ook niet goed! De slaapkamer moet immers wel een gezellige uitstraling behouden. Probeer de kleur van de rolgordijnen aan te laten sluiten bij de kleur van muren, de kleur van je bed of boxspring, etc. Op deze manier vallen de rolgordijnen mooi weg bij de rest van het interieur in de slaapkamer. Bekijk online eens de rolgordijnen van KARWEI om te zien wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is!

Je vindt misschien ook leuk