Trends

Waarom zijn warmtepompen zo renderend?

28 augustus 2017

Warmtepompen worden genoemd als het meest efficiënte verwarmingssysteem op de markt. Ook door de verschillende overheden is dit erkend, gezien het feit dat een aantal overheden een premie voor warmtepompen voorzien. Dit is niet zonder reden.

Het rendement van een warmtepomp is erg groot, en dat is te wijten aan de belangrijkste eigenschap van de pomp: Het is namelijk zo dat een warmtepomp met een bepaalde hoeveelheid energie, een grotere hoeveelheid warmteenergie kan genereren. Dit is dus duidelijk uitermate efficiënt.

Voorbeeld rendement van een warmtepomp

Om het rendement van een warmtepomp wat te verduidelijken geven we graag volgend voorbeeld. Stel dat u traditioneel CV systeem hebt. Dan betaalt u 1 euro aan electriciteit of gas voor 1 euro waard aan verwarming. Bij warmtepompen betaalt u 1 euro voor 3.5 euro waard aan verwarming, gezien het hoge rendement van de warmtepomp!

Het rendement van warmtepompen wordt nog verhoogd door het feit dat de warmtepompen ontworpen zijn om met zo weinig mogelijk energie (electriciteit in de meeste gevallen) een zo groot mogelijke warmte te genereren.

Warmtepomp installeren:

Een warmtepompinstallatie hoeft niet lang te duren. Uw cv- systeem kan al in 1 dag vernieuwd worden. Op deze manier kan u op erg korte termijn al genieten van het erg sterk rendement van de warmtepomp, zodat u in principe morgen al minder kunt betalen voor uw energiefactuur.

Bij de installatie van de warmtepomp hebt u ook meteen recht op verschillende premies voor de warmtepomp, gegeven door de gemeente of de netbeheerder. Er is dus een dubbel voordeel financieel voordeel verbonden aan het installeren van een warmtepomp: Allereerst is er het sterk verbeterde rendement van de warmtepomp, ten tweede heeft u recht op fiscale voordelen, premies en belastingsvermindering.

Na het installeren van de warmtepomp werkt uw verwarming niet alleen veel goedkoper dan alternatieve, traditionele verwarmingssystemen, maar is ook erg milieuvriendelijk. Dit omdat de warmtepomp gebruik maakt van reeds aanwezige warmte in de omgeving, en geen fossiele brandstoffen moet verbranden om warmte op te wekken. Aangezien er geen gas, olie of kolen verbrand worden, is er ook veel minder CO2 uitstoot dan andere verwarmingssystemen.

Je vindt misschien ook leuk