Bewust leven

Waarom een waterontharder onmisbaar is in elk huishouden

25 juni 2018

Waarom een waterontharder onmisbaar is in elk huishouden

Je kent het vast wel, de hardnekkige kalkaanslag in de badkamer, de vervelende kringen op het aanrecht en de nare strepen op de ramen na het ramenwassen. Al deze dingen hebben één oorzaak: het Nederlandse leidingwater. Het Nederlandse leidingwater wordt gewonnen uit grondwater. Voordat het grondwater echter bij de waterzuiveringsinstallaties aankomt, legt het een lange weg af langs allerlei grondlagen. De Nederlandse bodem bevat echter een aantal kalklagen. Als het grondwater deze lagen passeert, neemt het kalkdeeltjes op. Omdat kalk niet schadelijk is voor onze gezondheid, worden deze deeltjes er niet uitgefilterd bij de waterzuiveringsinstallaties, met als gevolg dat het kalkrijke water vrij onze woningen binnenstroomt en voor veel ergernissen zorgt. Door een waterontharder te laten installeren in jouw woning zijn al deze ergernissen voorgoed verleden tijd. Een waterontharder brengt bovendien allerlei voordelen met zich mee.

Minder kosten

Eén van de meest belangrijke voordelen van een waterontharder is het feit dat je kosten af zullen nemen. Een waterontharder zorgt er in de eerste plaats voor dat de energierekening lager uitvalt. Apparaten die water verbruiken hoeven minder hard en minder lang te werken om het gewenste resultaat te bereiken, omdat er geen kalkaanslag meer op de warmte elementen en in de leidingen zit. Hierdoor verbruiken ze minder energie. Echter, niet alleen de energiekosten zullen afnemen, ook de kosten voor schoonmaakmiddelen en voedingsmiddelen zullen lager uitvallen. Schoonmaakmiddelen om kalk mee te verwijderen zijn overbodig geworden en van andere schoonmaakmiddelen is minder nodig om het gewenste effect te bereiken. Hetzelfde geldt voor voedingsmiddelen waar water aan toegevoegd moet worden, zoals thee, limonade en koffie. Er is minder van het product nodig om de juiste smaak te krijgen, waardoor je op jaarbasis euro’s aan boodschappen kunt besparen.

Langere levensduur

Het feit dat apparaten die water verbruiken geen last meer hebben van kalkaanslag op warmte elementen en in leidingen komt niet alleen te goede van de energierekening. Ook de levensduur van de bewuste apparaten wordt verlengd. Bijkomend voordeel van een waterontharder: het 100% kalvrije water heeft een ontkalkende werking, waardoor leidingen en apparaten na de installatie van de waterontharder niet ontkalkt hoeven te worden.

De voordelen voor jou

Het harde water heeft niet alleen gevolgen voor jouw woning en jouw eigendommen. Het heeft ook gevolgen voor jezelf. Hard water kan ervoor zorgen dat je huid sneller droog is en je haar stug aanvoelt en een doffe uitstraling heeft. Na installatie van een waterontharder kan je huid soepeler aanvoelen en je haar meer glans hebben. Een waterontharder maakt het leven in alle opzichten een stuk gemakkelijker.

Je vindt misschien ook leuk