Gezelligheid

Tips voor het creëren van een gezellige sfeer in huis

9 november 2016

We beschikken bijna allemaal over het vermogen om in één oogopslag te kunnen zien of er ergens in huis een gezellige sfeer hangt. Toch is het niet altijd even gemakkelijk om zelf te ontdekken hoe je een gezellige sfeer in huis kunt krijgen. Dat is hetzelfde als het kijken naar een schilderij: je weet meteen of een schilderij je aanspreekt of niet, maar het is knap lastig om zelf een schilderij te maken dat echt mooi is. We zullen hieronder enkele tips bespreken om een gezellige sfeer te creëren voor in huis.

Maak het persoonlijk

Een huis moet echt een thuis zijn; een plek waar gewoond wordt en waar mensen samen leven. Dat mag ook best zichtbaar zijn. Je kunt de gezelligheid in huis verhogen door voorwerpen te tonen van de mensen die er wonen. Vaak is dat in de vorm van foto’s, maar je kunt ook een tekening uit groep 5 van één van de kinderen ophangen of ergens anders voor kiezen. Het gaat erom dat een woonkamer zeker niet steriel moet zijn.

Uitnodigend om te zitten

Een plek waar je lekker kunt zitten, zorgt er vaak voor dat je langer blijft zitten en je beter op je gemak voelt. Door de woonkamer zo in te richten dat er allereerst voldoende plek is om te zitten maar je bovendien ook echt wordt uitgenodigd om even te blijven zitten, gaan mensen ook sneller even zitten. Dit kun je bijvoorbeeld bereiken door een woonkeuken te plaatsen. Hierdoor kan iemand eten koken, kan er iemand huiswerk maken en kan een ander gewoon lekker een kop thee drinken en kunnen ze allemaal goed met elkaar communiceren. Nu is het vaak zo dat het koken echt in de keuken gebeurt, men aan de eettafel leert en er thee wordt gedronken op de bank, voor de televisie.

Je vindt misschien ook leuk