Trends

Steigerhout trends voor binnen & buiten

31 mei 2017

Enorm populair en extreem veelzijdig, zo kan steigerhout omschreven worden. Veel meubels en accessoires worden tegenwoordig van steigerhout gemaakt. Het is ook een mooi product om zelf mee aan de slag te gaan. Voor zowel binnen als buiten is het materiaal geschikt, het blijft natuurlijk wel een natuurproduct. Hierdoor zal het altijd blijven werken, zo kan het uitzetten of krimpen, afhankelijk van het weer en de vochtigheid. Hierdoor kan ook iedere plank verschillen van uiterlijk en kleur en dit maakt het dan ook gelijk een uniek product wanneer het wordt verwerkt.

Wat is steigerhout?

Steigerhout is meestal vurenhout. Traditioneel gezien zijn het gebruikte planken welke daadwerkelijk op de steigers gebruikt werden. Door vuil en cementresten krijgen ze een mooie uitstraling. Vurenhout is een relatief goedkope houtsoort welke zacht is en dus gemakkelijk te bewerken.

Banken en tafels

Een bank van steigerhout maken is zeker geschikt, vooral voor buiten. Hier geeft het een mooie natuurlijke uitstraling, wat in vele tuinen goed past. Een mooie hoekbank kan heel goed van steigerhout en geeft veel ruimte en zitplaatsen. Met passende kussens maak je de loungebank helemaal af en zit je ook nog eens erg comfortabel. Natuurlijk is het dan ook een hele goede optie om daarbij een tafel van steigerhout aan te schaffen of te maken.

Behandeling

Steigerhout is een natuurproduct, voor gebruik dient het behandeld te worden. Dit kan op verschillende manier. Eén van de manieren is olie, dit is vaak transparant, maar kan ook in een kleur worden aangebracht. Ook is beits een goede optie om het hout te behandelen. Hiermee is het ook nog eens beschermd tegen UV straling en vocht. Eén van de nieuwste methodes om steigerhout te behandelen is met een nano coating. Dit is zowel voor binnen als buiten geschikt. Hoewel de meubels binnen minder aan verschillende weertypes blootgesteld worden, kunnen zo kringen van glazen vermeden worden en blijft het product langer mooi.

Je vindt misschien ook leuk