Sfeer

Plissegordijnen: De hit in interieurland

2 november 2016

Ze zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse interieuren, de plissegordijnen zijn een enorme hit. Plissegordijnen zijn mooi, veelzijdig en bijna overal toe te passen. Bijkomend voordeel is de lichtdoorlatende stof, deze stof zorgt voor een zeer natuurlijke lichtinval.

Plissegordijnen zijn sinds enkele jaren op de markt. Steeds meer huishoudens komen achter de voordelen van deze mooie gordijnen. Door de groei aan populariteit zijn plissegordijnen voor vrijwel iedereen toegankelijk geworden. Mooie en goede plissegordijnen hoeven tegenwoordig niet meer duur te zijn. Er zijn immers voldoende winkels en webshops die kwalitatieve plissegordijnen leveren.

Soorten plissegordijnen

Er zijn twee verschillende plissegordijnen, namelijk die van plisse stof en die van dupli stof. De gordijnen van plissestof zijn enkellaags en zijn hierdoor lichtdoorlatend. De plisse stof staat dan ook bekend om de natuurlijke lichtinval. Het populairste model is de zogenaamde top-down gordijn. Bij dit gordijn kunnen de boven- en onderkant tegelijk in elkaar worden geschoven.

De dupligordijnen onderscheiden zich door de dubbele laag stof. Deze dubbele laag stof zorgt er voor dat dupligordijnen minder licht door laten. Dupligordijnen staan dan ook bekend om hun verduistering. Een groot voordeel van dupligordijnen is dat ze isolerend werken. Door de dubbele laag stof wordt warmte binnen gehouden en kou buiten. Dupligordijnen hebben dan ook een energiebesparende werking.

De voordelen van plissegordijnen

Wij hebben een aantal voordelen van plissegordijnen op een rij gezet

– Plissegordijnen zijn in vele verschillende vormen en maten beschikbaar. Cirluna kan deze gordijnen in bijna elke maat leveren.
– Plissegordijnen zijn ideaal voor bijvoorbeld; vaste ramen, kiepramen en dakramen.
– Plissegordijnen bieden de optimale afstemming op het gebied van lichtinval en privacy. De gordijnen zijn eenvoudig af te stellen naar jouw wens en situatie.
– Dupligordijnen hebben een isolerende werking. Hierdoor bespaar je per saldo geld op de energierekening.

Je vindt misschien ook leuk