Buiten

Mollen bestrijding

2 mei 2016
mollen

U kent dat wel. Heeft u net dagen en weken besteed aan het knippen, maaien en rollen van uw prachtige grasveld, en dan ziet u op een dag een kleine verhoging in het gras. En de dag erna ziet u drie verhogingen in uw grasveldje. En de dag erna tien! Mollen! Hoe komt u ervan af? Het is goed om er snel bij te zijn. Hoe eerder u ingrijpt, hoe sneller u van de mollen af bent. Er zijn verschillende manieren om de mollenbestrijding aan te pakken en hieronder beschrijven we er aantal.

Geur

Omdat mollen een groot deel van hun leven onder de grond doorbrengen, kunnen ze nauwelijks zien. Ze kunnen echter maar al te goed ruiken! Maak hier gebruik van door uw grasveld te besprenkelen met een mening van water en wonderolie. Wonderolie is te koop bij elke drogist en houdt de mollen van uw land. Meng 1 theelepel afwasmiddel, 1 dl wonderolie met een liter water. Besprenkel uw gazon een keer per maand met dit mengsel en doe dit ook na heftige regenval.

Mollenvallen

Plaats de vallen in actieve tunnels. Sla de ophogingen die de mollen al gemaakt hebben plat en kijk de volgende dag of de ophoging er opnieuw staat. Dan is dit een tunnel die nog gebruikt wordt. Plaats de val in de tunnel en bedek de val met aarde. Er zijn vallen die de mollen doden. Vindt u dat niet prettig dan kiest u voor val waarbij de mol alleen gevangen wordt. U kunt de mol dan in de vrije natuur uitzetten.

Mollencarbid

Carbid is eigenlijk bedoeld als een gewasbeschermingsmiddel maar het wordt al jarenlang gebruikt door boeren en tuinders om mollen te bestrijden. U kunt carbid in een net gegraven mollentunnel leggen. Als u er vervolgens wat water op sprenkelt, ontstaat een gas: ethyn. Mollen hebben hier een hekel aan en zullen uit uw tuin verdwijnen. Het carbid doodt de mol dus niet, maar verjaagt het beest.

Gif

Bent u niet al te teerhartig, dan kunt u de mollen doden door in de tunnels mollengif te strooien. Meestal is dit gif te koop in de vorm van op aardwormen lijkend aas. Mollen zijn gek op aardwormen. Het aas bevat een hoge dosis bromethaline, die de mol binnen 24 uur doodt.

Meer mogelijkheden

Dit is nog maar een kleine greep uit de vele mogelijkheden die er zijn om de mollen bestrijding te hand te nemen. Bezoek http://www.melkbusshop.nl/mollen-verjagen/ voor meer informatie over mollen en mollen bestrijding.

Je vindt misschien ook leuk