Inrichting

Inrichten van de kinder slaapkamer

26 februari 2018

Ook voor kinderen is het belangrijk om een fijne en rustige plek te hebben om te slapen of om zich gewoon even terug te trekken. Het inrichten van een kinder slaapkamer is daarom net zo belangrijk wellicht zelfs belangrijker als de ouder slaapkamer. De kinderkamer dient vaak als plek met meerdere gebruiksdoeleinden. Kinderen zullen er slapen, spelen en later ook in alle rust hun huiswerk maken. Een aantal elementen zijn hierin belangrijk.

 

Verlichting voor de kinderkamer

 

Kinderkamer verlichting is 1 van de meest belangrijke elementen die ook nog eens vaak over het hoofd gezien word. Omdat de kinderkamer vaak meerdere gebruiksdoeleinden heeft is verlichting een zeer belangrijk onderdeel. Je wilt de kamer goed kunnen verlichten in het algemeen, gewoon met 1 druk op de knop. Daarnaast is het handig indien er huiswerk gemaakt wordt om te onderzoeken of de hoofd verlichting ook op het bureau schijnt. Zo niet zou je kunnen overwegen om een bureau lamp te plaatsen. Staat er een kleding kast in de kinderkamer? het is zeker ook geen overbodige luxe om daar goed in te kunnen kijken. Verder is het heel prettig om ’s avonds in alle rust nog eens in bed wat te lezen of gezellige met je kind de dag door te nemen. Kies dan voor een fijn sfeervol lampje wat je aan de muur kunt bevestigen.

 

Kinderkamer bedden

 

Uiteraard zijn bedden en matrassen ook belangrijk voor kinderen. Ze zijn een groot gedeelte van de tijd in de groei en hebben tegenwoordig drukke programma’s met school, huiswerk en vaak ook nog sporten. Een goede nachtrust is daarbij essentieel. Kies voor een goede matras, hoofdkussen en een fijn bed. Let daarbij op het gewicht en de leeftijd van je kindje en laat je desnoods goed informeren bij een beddenzaak.

 

Bureau en werkplekjes

 

Is je kind al wat ouder? Dan zal de tijd van huiswerk maken al snel aanbreken. Al rap op de basisschool worden de eerste huiswerk opdrachten al meegegeven. De eerste periode zal dit wellicht beneden samen met papa of mama gemaakt worden. Dan is het goed om een handig bureautje neer te zetten. Goede verlichting erbij uiteraard, maar ook wat laatjes en een kastje zijn prettig om wat spullen in te bewaren.

 

Mocht je na dit alles ook nog op zoek zijn naar wat tips omtrent de styling? Kijk dan ook zeker eens hier voor wat kinderkamer inspiratie.

Je vindt misschien ook leuk