Styling

Industriële woonkamer: wat is dat precies?

31 januari 2019

Wanneer je op internet naar de laatste interieurtrends zoekt, zal een industrieel design niet je ontkomen. Een industrieel interieur is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden! Niet alleen onder woningbezitters, maar ook onder interieurstylisten. Het fijne aan deze industriële meubels, is het feit dat je ze met vrijwel iedere andere interieurstijl kunt combineren. Ze hebben iets klassieks, maar tegelijkertijd ook iets heel modern! Mede door de strakke kleuren, die vaak gebruikt worden bij de ontwikkeling van industriële meubels en accessoires. In dit artikel vertellen we je meer over het op industriële wijze inrichten van een woonkamer. Welke meubels en accessoires mogen hierbij niet ontbreken?

Gebruik van metaal in een industriële woonkamer

In een industriële woonkamer is het gebruik van metaal populair. Kies bijvoorbeeld voor een metalen, stijlvol vormgegeven stellingkast tegen de wand. Je kunt zo’n stellingkast, die vaak in het zwart geverfd is, combineren met mooie eikenhouten planken. Zo wordt het interieur van je woonkamer niet te donker. Ook in bijzettafels komt het metaal terug! Hier combineert men het metaal echter niet met hout, maar vaak met glas. Het geeft de bijzettafel een stoere look, die aansluit bij een industriële woonkamer. Naast deze stellingkast en bijzettafel zijn er verschillende andere industriële meubels verkrijgbaar.

Stoere, donkere accessoires in je woonkamer

Niet alleen kun je voor grote industriële meubels kiezen als een stalen stellingkast en een robuust frame voor een bijzettafel. Ook is het interessant om naar de industriële accessoires voor woonkamers te kijken. Denk bijvoorbeeld aan een grote metalen klok voor aan de wand, waarbij klassieke tandwieltjes gebruikt zijn. Of wat te denken van een authentieke fabriekslamp? Deze lampen werden in het verleden voornamelijk in Oost-Europa gebruikt, maar worden tegenwoordig massaal naar West-Europa geïmporteerd. De authentieke lampen hebben een klassieke, industriële tint. Dit geeft de woonkamer een hele gezellige sfeer!

Je vindt misschien ook leuk