Design

De kleurentrend voor 2019: poedertinten!

31 januari 2019

Wil jij het interieur in de ruimtes van je woning vernieuwen in 2019? In dat geval is het verstandig om alvast te kijken naar de kleurentrends van dit moment! In 2019 zijn met name de poedertinten in trek, zo is de verwachting. Je kunt hierbij denken aan een lichtroze, een lichtgele of bijvoorbeeld een mintgroene kleur. Wellicht niet de eerste kleuren waarvoor je kiest, wanneer je een ruimte van een nieuw interieur wilt voorzien! Toch biedt het gebruik van deze kleuren verschillende mogelijkheden. In dit artikel vertellen we je meer over het gebruik van meubels in poedertinten.

Poedertinten hebben een vrij zachte kleur

Een van de voordelen aan het gebruik van poedertinten in je interieur, is het feit dat deze tinten een vrij zachte kleur hebben. Dit maakt het heel eenvoudig om de poedertinten te combineren met een bestaande houten vloeren, met bestaande industriële accessoires, enzovoorts. Daarbij voorzie je een interieur met deze poedertinten van meer kleur, zonder dat de meubels te erg op zullen vallen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een zalmroze bank in je interieur. In combinatie met een wat donkerder houten vloer, valt de poedertint minder op. Toch krijgt de ruimte een gezelligere uitstraling, door het gebruik van zalmroze!

Verschillende meubels in poedertinten

Niet alle meubels zijn in poedertinten verkrijgbaar. Daarbij zou je interieur veel te druk worden, wanneer je alle meubelstukken in deze kleuren zou bestellen. Je kunt echter wel een aantal eyecatchers toevoegen in zo’n poedertint. Reeds werd al beschreven, dat onder meer een bank in een poedertint een fraaie toevoeging aan je interieur kan zijn. Ook kan het leuk zijn om je houten eettafel te combineren met vrolijke stoelen in poedertinten. Je hoeft hierbij niet voor vier of zes stoelen in dezelfde kleur te kiezen. Het is juist leuk, om verschillende kleuren met elkaar te combineren.

Je vindt misschien ook leuk