Meubels

De meubeltrend van dit moment: Scandinavisch design

31 januari 2019

Interieurtrends veranderen relatief snel! Waar men de afgelopen jaren vaak voor een strak en modern interieur koos, mag het in 2019 weer wat losser. Een Scandinavisch interieur sluit hier goed op aan! In Scandinavië wordt vaak veel hout gebruikt, wat woningen en individuele ruimtes een warme uitstraling kan geven. Daarbij is een Scandinavisch design goed te combineren met verschillende andere stijlen. Combineren een mooie Scandinavische eettafel bijvoorbeeld met industriële eetkamerstoelen. Het geeft je ruimte een prachtige uitstraling! In dit artikel vertellen we je meer over deze opkomende meubeltrend. Welke Scandinavische meubels gebruik jij al in huis?

Mogelijkheden bij een Scandinavisch interieur

Zoals reeds beschreven werd, wordt er bij een Scandinavisch interieur veel gebruik gemaakt van houten meubels. Denk aan een mooie houten kast, een grote houten eettafel, een bank waarin hout gebruikt wordt voor de ombouw, enzovoorts. Deze meubels worden niet alleen in huis gebruikt, maar ook daarbuiten! Plaats bijvoorbeeld een mooie houten bank op je terras of veranda en combineer deze met een mooi tuinhuis. Ook een jacuzzi met een houten ombouw en wellicht een houten overkapping kan hierbij het overwegen waard zijn.

Tip: Scandinavische meubels kun je relatief eenvoudig zelf maken! Kies bijvoorbeeld voor het gebruik van steigerhout, waarmee je een eigen bijzettafel kunt ontwikkelen. Op internet vind je hier complete bouwtekeningen voor.

Heldere kleuren bij een Scandinavisch design

Een Scandinavisch design betekent niet dat er altijd voor een houtkleur gekozen moet worden. Je kunt het hout schuren en van een frisse kleur voorzien! Denk bijvoorbeeld aan kleuren als beige, een lichtgele kleur, enzovoorts. Op deze manier krijgt een meubelstuk een iets warmere tint, waardoor deze nog beter binnen je woning past. Het kan verstandig zijn om eens op social media naar voorbeelden van een Scandinavisch design te zoeken. Het geeft je een goed beeld van de mogelijkheden!

Je vindt misschien ook leuk