Design

Duurzaam design, de trend van dit moment!

25 september 2018

Duurzaam design speelt een steeds grotere rol in de Nederlandse interieurs. Anno 2018 vinden we het steeds belangrijker om te denken aan de wereld om ons heen en hebben we steeds meer respect voor de natuurlijke elementen in onze inrichting. Het is dan ook niet gek dat duurzaam design steeds populairder wordt. Wat verstaan we precies onder een duurzaam interieur? En wat onderscheid duurzaam design van andere design meubels en woonaccessoires? Wij gingen op onderzoek uit!

 

Wat is duurzaam design precies?

 

Je hoort tegenwoordig steeds meer over duurzaam wonen en duurzaam leven. Vaak heeft dit te maken met energiebesparende opties in huis, maar het is ook terug te voeren in onze keus voor meubels en materialen binnen het interieur. We spreken over duurzaam design als er gebruik is gemaakt van een eerlijke productieprocedure en duurzame materialen. Duurzame materialen kenmerken zich door hun kracht. Hierdoor beschikken ze vaak over een zeer lange levensduur. Doordat het mogelijk is om een zeer lange tijd te genieten van deze meubels, zal het aantal meubels dat geproduceerd moet worden flink teruglopen. Dit scheelt weer in productieprocessen die iets minder goed zijn voor het milieu. Bovendien geeft het de gebruiker ook de mogelijkheid om gebruik te maken van gerecyclede materialen. Als je de huidige inrichting zat bent, maar deze nog makkelijk een ronde mee kunnen, kan je ervoor kiezen om de meubels weer door te geven of te verkopen. Zo wordt er volop genoten van de bijzondere kwaliteiten van deze meubelstukken en accessoires en wordt er met respect omgegaan met hun bestaan. Er zijn ook design merken die er alles aan doen om het milieu te ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het merk Tala. Deze belooft bij een bepaalde hoeveelheid verkochte lampen ook weer een aantal bomen terug te planten. Dat maakt duurzaam design toepassen in je eigen woning wel heel mooi!

 

Duurzaam design voor de woonkamer

 

De woonkamer is het centrale middelpunt van elke woning. Hier komt werkelijk alles samen. Dit is de ruimte waar je samen met het gezin geniet van de vrije tijd en met vrienden afspreekt om een lekker hapje en drankje te nuttigen onder het genot van een avondje ouderwets televisie kijken. Het is dan ook van essentieel belang om zoveel mogelijk sfeer te brengen in deze intensief gebruikte ruimte. Ook duurzaam design kan hier perfect toegepast worden, zeker omdat deze ruimte zo intensief gebruikt wordt. Met duurzaam design zorg je ervoor dat de meubels en accessoires lang mee kunnen en geniet je bovendien ook nog eens van een geweldige uitstraling! Het nadeel van design meubels is dat hier vaak een aardig prijskaartje aan hangt. Het is dan ook niet aan te raden om zomaar klakkeloos meubels te gaan kopen. Je wilt immers niet voor nare financiële verrassingen komen te staan. Oriënteer je daarom goed en stel vooraf een budget op, zodat je niet meer uitgeeft dan nodig is. Laat je inspireren door het prachtige duurzame design van Graypants, Desso of Arco en maak van duurzaam wonen een ware trend!

Je vindt misschien ook leuk