Herfst

Herfst proof tuin

13 september 2018

De zomer komt aan zijn eind de herfst is in aantocht. Dat betekent niet alleen een verandering in garderobe, het betekent ook de tuin helemaal herfst proof maken. Lees verder voor een aantal handige aanpassingen om die tuin klaar te maken voor een nieuw seizoen.

 

Bladvrij

De herfst is natuurlijk ook het seizoen van de bomen die hun bladeren laten vallen. Als die bladeren eenmaal in de tuin liggen kan het zo zijn dat de bladeren het licht voor andere planten blokkeren. Het is dan ook handig om bladeren uit de tuin te verwijderen. Dit kan heel simpel met een hark, maar als je een grote tuin hebt is een bladblazer geen overbodige luxe.

 

Tegels

Koud en nat weer zijn niet de meest ideale omstandigheden voor gras. Als je toch nadenkt over het nemen van tuintegels dan is dit het moment om deze te plaatsen. Wil je een strakke uitstraling in de tuin? Ga dan voor gladde grijze siertegels. Als je meer warmte wilt in de tuin is een koper kleurige siertegel een mooie toevoeging.

 

Beschermen

Net als gras is ook het herfstweer niet het beste voor de tuinmeubelen. Geadviseerd wordt altijd om de meubelen naar binnen te halen met slecht weer. Nu weten wij dat dit niet altijd handig is. Dit kost veel tijd en ook ruimte. Handig is daarom om te gaan voor hoezen. Deze zijn gemakkelijk over de tuinmeubelen te plaatsen. Zo zijn deze meubelen beschermd tegen de regen en de kou.

 

Planten

Een olijfboom in de tuin? Dan is het slim om deze naar binnen te halen als je er ook volgend jaar plezier van wilt hebben. Gelukkig zijn er ook planten die wel tegen de herfst-en winterdagen kunnen. Denk bijvoorbeeld aan een camelia, klimhortensia of een kamperfoelie. Deze planten blijven de hele winter mooi.  Bij een tuincentrum kunnen de medewerkers je adviseren over nog meer winterharde planten.

Je vindt misschien ook leuk