Klusbedrijven

Help, hoe werkt een woningontruiming?

27 september 2019

Een woningontruiming kan heel plotseling gebeuren en je enorm overvallen. Er komt ineens een hoop op je af en soms zitten de strakke deadlines van huisbazen of volgende bewoners je op de hielen. Iedereen maakt dit wel eens mee en er is weinig dat je eraan kunt doen. Het is hierbij vooral belangrijk dat je rustig bekijkt wat de mogelijkheden zijn en hoe je dit het beste aan kunt pakken. 

Stap 1 bij een woningontruiming

Het is eerst belangrijk om je te realiseren hoeveel spullen er in een gemiddeld huis liggen. Veel mensen denken dat ze op een zaterdagmiddag even een huis leeg kunnen halen, maar vaak staat er dan een nare verassing op je te wachten. Een gemiddeld mens spaart over zijn leven namelijk zo’n tienduizend verschillende meubeltjes, knuffeltjes, boekjes en bestekstukken. Dat betekend dat je bij de woningontruiming dus tienduizend spullen moet gaan verhuizen! Dat is ontzettend veel! Vooral als je deze spullen eerst nog uit moet zoeken en er voor moet zorgen dat ze in dozen terecht komen. De eerste stap is dus inventarisatie. Kijk goed naar de producten om je heen, wat staat er allemaal, is het groot of klein, en wil je het houden of weggeven? Maak een lijstje van wat je allemaal wilt houden en zorg ervoor dat je geen enkele doos overslaat. 

Meer lezen over woningontruiming doe je in het artikel op Bladblazer-kopen.nl.

Stap 2 bij een woningontruiming.

Zodra je duidelijk hebt voor jezelf welke producten je allemaal mee wilt nemen, zorg je ervoor dat je weet hoeveel spullen dit dan zijn. Vervolgens ga je kijken welke spullen weggegeven kunnen worden en welke spullen naar het stort moeten. Bij elke woningontruiming zijn er vaak honderden spullen die of oud en versleten zijn of die gewoon niet meer te gebruiken zijn. In dat geval wil je deze producten dan ook naar het stort brengen. De tweede stap is dan ook het verzamelen van de spullen die weg kunnen worden gegooid en het daadwerkelijk wegbrengen van deze spullen. 

Stap 3 bij een woningontruiming

Bij een woningontruiming is het belangrijk om orde te houden. Door in stap 2 van een woningontruiming de onbelangrijke spullen al weg te doen, zorg je ervoor dat je ruimte hebt en goed kunt zien wat er nou echt vervoerd moet gaan worden. Stap 3 van een woningontruiming is het plannen van het verhuizen van de overige producten. Je weet al wat je mee wilt nemen en zult hier nu de logistiek van moeten gaan regelen. Hiervoor kun je een professionele woningontruiming bedrijf inschakelen, zoals Wovia, www.wovia-woningontruiming.nl  of je doet dit zelf door een busje of aanhanger te huren.

Het is hierbij belangrijk dat je bewust bent van hoeveel spullen er vervoerd gaan worden en hoeveel spullen jij in een ronde mee kunt nemen. Als je er achter komt dat je honderd keer moet rijden om deze spullen af te leveren, dan is het beter om hier een bedrijf als wovia woningontruiming voor in te zetten. 

Stap 4 het huis leeghalen en opleveren

Zodra je logistieke plannen gemaakt zijn is het tijd om aan de woningontruiming te beginnen. Je zorgt ervoor dat jouw huurbus of Wovia woningontruiming voor je klaarstaat en het plan uitgevoerd kan worden. Het leeghalen van een huis is hierbij gewoon even doorzetten. Als een bedrijf in woningontruiming het voor je doet hoef je enkel af te wachten. 

Op het blog van Bouw Leverancier kom je alles te weten over inboedel ontruiming.

Je vindt misschien ook leuk