Inrichting

Geef uw ruimtes een nieuwe look met fraaie lampenkappen

30 mei 2017

Mensen die de ruimtes binnen hun woning een nieuwe uitstraling willen geven kiezen er in veel gevallen voor om direct te investeren in nieuwe meubels, nieuwe gordijnen, een nieuw vloerkleed, enzovoorts. Wist u dat het veranderen van de uitstraling van een ruimte veel makkelijker kan? Heeft u bijvoorbeeld al eens nagedacht over het gebruik van een nieuwe lampenkap? Lampenkappen worden in verschillende modellen aangeboden door steeds meer webwinkels. Zo vindt u vrijwel zeker een lampenkap die qua stijl aansluit bij de rest van uw interieur! Vervang uw moderne lampenkap voor een industrieel model, of ga voor een klassiekere lampenkap als u uw fauteuil of bank vervangt voor een klassiekere stijl.

Een lampenkap op maat laten maken

Naast de mogelijkheid om een standaardmodel lampenkap aan te schaffen om uw huidige lampenkap te vervangen, kunt u ook voor een lampenkap op maat kiezen. Er zijn verschillende bedrijven die deze mogelijkheid aanbieden, waarbij de lampenkap naar uw eigen smaak kan worden samengesteld. U kunt de lampenkap is een bepaalde kleur laten produceren, maar bijvoorbeeld ook voorzien van een patroontje.

Tip: voor de kinderkamer kan het leuk zijn om een witte lampenkap te bestellen! Uw kinderen kunnen de lampenkap in dit geval zelf versieren naar hun eigen smaak. Welk kind wil er nou geen lampenkap die hij of zij zelf gemaakt heeft?

Meer sfeer met een diffuser in huis

Mocht u van de lampenkappen af willen stappen, dan zou u eens na kunnen denken over een diffuser. Met een diffuser wordt het licht in een ruimte heel geleidelijk verspreid en van een warme gloed voorzien (afhankelijk van de diffuser die u koopt). Zo kunt u een kamer meer sfeer geven en eens voor iets anders kiezen dan uw vaste lampenkappen op vloer- en wandlampen. Er zijn verschillende webwinkels die deze diffusers in meerdere modellen aanbieden.

Je vindt misschien ook leuk