Styling

Geef het hele huis een authentieke sfeer met steenstrips

11 april 2016

Aan de muur hang je meestal de decoratie die je inrichting compleet maakt. Maar heb je er wel eens over nagedacht wat er zou gebeuren als je de muur zélf tot een onderdeel van de inrichting maakt? Het is immers het grootste oppervlakte in iedere kamer, en daarmee bepalend voor ieder interieur. Zo kun je bijvoorbeeld je muur bedekken met stenen panelen. Met deze panelen, die je kunt kopen bij een steenstripwinkel, geef je een authentieke sfeer aan het hele huis, zonder dat je er verder nog iets voor hoeft te doen. Ideaal dus voor een klein of groot gedeelte van de muur.

 

Waarom steenstrips?

In Amerika is het al lange tijd zeer gebruikelijk om steen te gebruiken in en rondom het huis. Met stenen panelen, die zorgvuldig op maat gesneden worden van enorme stukken speciaal geselecteerde natuursteen, worden muren in en buiten het huis op een unieke wijze vormgegeven. Dankzij deze platen, die je koopt bij een steenstripwinkel, wordt de illusie opgewekt dat de gehele muur bestaat uit opeengestapelde stenen, terwijl ze in feite een functie als isolerende laag vervullen. Daarmee heb je dus eigenlijk twee vliegen in één klap: niet alleen heb je een prachtig interieur, je bespaart ook geld door het huis warmer te houden.

 

Bij een steenstripwinkels vind je allerlei soorten panelen

Het huidige aanbod van steenstrips en panelen voor in huis is enorm groot. Dat betekent dat je heel veel keuze hebt om jouw interieur precies zo in te richten als jij dat wil. Ga je voor het traditionele natuursteen, dan kun je een van de vele natuurlijke tinten kiezen: koolstofzwart, kwartswit, okergeel, of bijvoorbeeld baksteenrood. In de panelen worden vaak steensoorten gecombineerd, om een uniek design te realiseren. In je interieur kun je vervolgens ook nog verscheidene panelen gebruiken, waarmee de mogelijkheden in feite eindeloos zijn.

 

Behang je muur met stenen panelen

Steenstripwinkels verkopen vandaag de dag veel verschillende natuurstenen panelen, maar bieden voor een strakker budget ook keramieken en kunststoffen steenstrips voor in en buiten het huis. Deze zijn natuurlijk minder uniek van een steenstrip van echt natuursteen, waarbij iedere steenstrip anders is dan alle andere. Maar de kunststoffen en keramieken panelen hebben wel weer andere voordelen. Zo zijn de kunststoffen panelen lichter, en worden ze geleverd in meer verschillende kleuren. In kwaliteit doen deze alternatieven overigens nauwelijks onder voor natuursteen: alleen een expert ziet nog het verschil tussen verschillende materialen.

 

Steenstrips zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en soorten

Of je nu gaat voor echt traditioneel natuursteen, of voor een meer moderne en budgetvriendelijke oplossing met keramieken of kunststoffen platen: met steenpanelen maak je de muur tot een kunstobject, en geef je je hele woning een authentiek karakter. De stenen panelen in verschillende kleuren en materialen stralen een uniek soort rust uit, die vooral bij een open haard of in een zithoek goed tot zijn recht komt. Ook voor in jouw huis kan het gebruik van stenen panelen veel toevoegen. Ga eens langs een steenstripwinkel of neem een kijkje op internet om te zien wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Je vindt misschien ook leuk