Trends

Huis verkopen en terughuren

6 april 2016

Veel ouderen willen hun huis verkopen en terughuren. Het begint zelfs een trend te worden! In dit artikel wordt uitgelegd wat het verzilverd wonen precies inhoudt. Een partij die dit soort activiteiten doet, is Thuisborg. Zij kopen door middel van investeerders een woning op en verhuren het aan de vorige eigenaar van het huis. Zo kan laatstgenoemde in hetzelfde huis blijven wonen, in dezelfde omgeving en krijgen ze het geld dat in de woning zit, terug uitbetaald.

Huis verkopen en terughuren

Wie komt er in aanmerking voor hun huis verkopen en terughuren? Dit zijn ouderen die in ieder geval geen financiële problemen hebben. Zo is de kans voor een partij als Thuisborg groter dat de huur gewoon betaalt wordt. Daarnaast dienen ze minimaal 65 jaar te zijn en moet de woning er goed uit zien. Zo is de kans groter dat een investeerder zich meldt, die het huis wilt kopen. De tot dan toe woningeigenaar krijgt vervolgens tachtig procent van de marktwaarde van het huis. Niet de volle buit omdat de partij van het verzilverd wonen het risico op zich neemt met een eventuele waardedaling. Dat wordt van te voren echter altijd goed ingeschat omdat ze niet alleen kijken naar de woning zelf, maar ook naar de buurt waarin de woning staat.

Voordelen

Op die manier krijgen de ouderen dus het kapitaal dat zij in hun woning hebben zitten, verzilverd in geld. Zo kunnen ze aankopen of dingen gaan doen die voorheen onmogelijk waren. Zoals bijvoorbeeld om een lift in hun woning te laten maken omdat ze slecht ter been zijn. Of dingen als je woonkamer verbouwen etc. Daar waar een partij als Thuisborg dan weer een voordeel bij heeft!

Dus mocht jij veel kapitaal hebben, maar zit dat allemaal in jouw woning? Doe dan aan je huis verkopen en terughuren!

Je vindt misschien ook leuk