Uncategorized

Een huis kopen in Antwerpen: welke wijk past bij jou?

31 oktober 2022
Huis kopen in Antwerpen

Antwerpen is steeds meer in trek als plek om te wonen. Dit komt mede doordat er veel exclusief vastgoed in Antwerpen is. Daarnaast is de stad ideaal gelegen; alles is op korte afstand en er is altijd wel iets te doen. Wie echter een huis in Antwerpen wil kopen, moet niet alleen rekening houden met het budget, maar ook met de wijk die het best bij hem of haar past. In deze blog leer je de drie beste wijken van Antwerpen kennen, zodat je een weloverwogen keuze kan maken.

Kies voor gezelligheid in de Theaterbuurt

In de eerste plaats is er de Theaterbuurt. Deze wijk staat bekend om zijn gezelligheid en levendigheid. Er is altijd wel wat te doen; of je nu wilt winkelen, uit eten wilt gaan of gewoon een terrasje wilt pakken. Ook culturele instellingen, zoals het Koninklijk circus en de Stadsschouwburg, zijn hier te vinden. De Theaterbuurt is dan ook een geliefde woonwijk onder jongeren en stellen zonder kinderen.

In het Zuid vind je enkel luxe

Ook het Zuid is een geliefde wijk onder jongeren, maar hier vind je vooral chique en exclusieve woningen. De wijk staat dan ook bekend als dé woonwijk van de rijke Antwerpenaars. In het Zuid vind je niet alleen prachtige villa’s, maar ook veel pakhuizen die zijn omgebouwd tot luxe appartementen. De wijk is dan ook een stuk rustiger dan de Theaterbuurt en ideaal voor mensen die houden van een rustige en chique omgeving.

Zurenborg is up and coming

Tot slot is er Zurenborg. Dit is een wijk die steeds meer in trek is bij jongeren en creatievelingen. Dit komt mede doordat de huizenprijzen in deze wijk nog relatief laag zijn. Daarnaast vind je hier veel authentieke en sfeervolle panden. Ook Zurenborg kent een aantal gezellige pleinen, waar je altijd wel iemand tegenkomt die je kent.

Welke wijk past het best bij jou?

Antwerpen is een stad met veel verschillende wijken, waardoor er voor iedereen wel een geschikte plek is. Welke wijk het best bij je past, hangt af van je levensstijl en budget. Wil je graag in een gezellige en levendige wijk wonen? Kies dan voor de Theaterbuurt. Gaat je voorkeur naar rust en luxe? Dan is het Zuid de perfecte woonwijk voor jou. Ben je op zoek naar een betaalbare en sfeervolle wijk? Zurenborg is dan de plek waar je moet zijn. Welke wijk je ook kiest; Antwerpen is altijd een goede keuze.

Je vindt misschien ook leuk